pinterest
Slijtvaste grindvloeren voor binnen en buiten

Slijtvaste grindvloeren voor binnen en buiten

Grindvloeren, dat ook wel korreltapijt of steentapijt wordt genoemd, wordt steeds vaker gelegd in particuliere woningen. Deze degelijke en honderd procent naadloze korrelvloeren hebben dan ook een groot aantal praktische plussen en een creatieve no-nonsense uitstraling. Omdat deze vloer enorm sterk en slijtvast is, past hij in elke ruimte, zowel binnen als buiten.

Wat is een siergrindvloer?

Grindvloeren bestaan uit miljoenen gekleurde steentjes wat een mooi afwisselend en genuanceerd kleurresultaat mogelijk maakt. Ook strakke patronen zijn mogelijk. Een korrelgrootte van 2 tot 3 mm is het meest geschikt als toepassing binnenshuis; het oppervlak toont nog altijd mooi compact en er is maar een geringe ruimte tussen de korrels. Met verschillende kleuren grind kunnen aansprekende patronen in de vloer worden verwerkt.

Hoe wordt een grindvloer gelegd?

Een siergrind vloer wordt ter plaatse met epoxy gebonden. Naar wens kan een grindvloer direct na het leggen worden dichtgezet met een coating, die het oppervlak waterdicht maakt. Door de open structuur heeft siergrind een zeer goed warmteregulerend vermogen. Ook zonder verwarming voelt het materiaal lekker warm aan. De combinatie met vloerverwarming geeft dus dubbel voordeel. De vloer reguleert en geleidt de warmte perfect, daarbij komt de warmteafgifte supersnel op gang. Grindvloeren leggen is specialistisch werk, laat dit dus over aan de vakman.

Is een grindvloer onderhoudsvriendelijk?

Het gemêleerde kleuroppervlak heeft van zichzelf een camouflerende werking. Vlekken zullen er minder door opvallen. Wanneer de vloer niet is behandeld met een vuilwerende en waterdichte coating kan het vuil gemakkelijk binnendringen in de open structuur van siergrind. Na de juiste behandeling is wekelijks goed stofzuigen en eenmaal per jaar nat reinigen meestal voldoende om de vloer schoon te houden.

Voorbeelden van grindvloeren

FotoSlijtvaste grindvloeren voor binnen en buiten

FotoSlijtvaste grindvloeren voor binnen en buiten

FotoSlijtvaste grindvloeren voor binnen en buiten

Bekijk hier meer voorbeelden van grindvloeren

FotoSlijtvaste grindvloeren voor binnen en buiten

Unica Vloeren

Vloeren voor wonen en werken

Informatie aanvragen bij Unica Vloeren

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen