Unica Vloeren

Vloeren voor wonen en werken

Gietvloeren: alles wat je over deze populaire vloeren wil weten

Een gietvloer is populair op de wensenlijst voor een droominterieur en dat heeft deze vloer vooral aan zijn strakke, stoere uitstraling te danken. Deze naadloze vloer heeft de looks van beton en wordt veel gezien in woningen met een industriële of minimalistische inrichting, maar ook bij een Scandinavische interieurstijl is de gietvloer een geliefde basis. 


PU Gietvloer - Unica vloeren

Wat is een gietvloer precies?

Een gietvloer is een kunststof vloer met een betonlook, omdat er vaak voor de kenmerkende grijze kleur wordt gekozen. Echt beton is als basis voor een woning niet gebruikelijk, omdat het zwaar is, niet flexibel, kan scheuren bij temperatuurwisselingen en vocht opneemt. Bij de gietvloer heb je de look van beton, zonder de nadelen ervan. 

De vloer bestaat uit een paar kunststof lagen, die vloeibaar gegoten worden. Omdat elke laag moet drogen, duurt het een aantal dagen voordat de vloer helemaal af is. Maar dan heb je ook een prachtige vloer, die geschikt is voor alle ruimtes in huis! 

Gietvloer kleuren

Door het rustige karakter van de gietvloer past deze bij iedere inrichting. Ook bij veel architecten en designers is het een geliefde vloer, omdat de minimalistische vloer de perfecte neutrale basis biedt voor een inrichting waarbij gespeeld kan worden met bijvoorbeeld meubels of sterke architecturale kenmerken.

De meeste mensen kiezen voor de typische betonlook of voor een lichtgrijze of witte tint, maar met de kleur kan je echt alle kanten op: alle ral-kleuren en mengvormen zijn in principe mogelijk. Je kan er zelfs een patroon in laten maken. Hoe lichter de vloer, des te besmettelijker deze is. Gympen met zwarte zolen geven strepen, maar ook huisdieren en kinderen laten vaak sporen achter. Een gietvloer is wel gemakkelijk weer schoon te maken, maar wanneer je niet zo van schoonmaken houdt, dan is een wat minder lichte gietvloer misschien een betere keuze.

Je gietvloer wordt meestal in zijdeglans of mat afgewerkt. Voor woonruimtes wordt er gewerkt met polyurethaan gietvloeren. Voor ruimtes met een functioneel karakter worden epoxy gietvloeren toegepast als bescherming van de (betonnen) ondervloer tegen zware belasting.


PU Gietvloer - Unica vloeren

Schoonmaken van een gietvloer

- Verwijder droog en los vuil met een zachte bezem of stofzuiger met borstel. Doe dit zorgvuldig, bij een gietvloer of coating kunnen krassen erg storend zijn.
- Voor de natte reiniging de vloer eerst stofzuigen. Gebruik voor een natte reiniging een oplossing van koud water en zeepvrije, zachte reinigingsmiddelen

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan te moeten herstellen. Gebruik dus meubelviltjes en houd zand buiten de deur.

Een gietvloer uitkiezen

In de showroom van Unica kan je kennismaken met het assortiment en de diverse mogelijke kleurencombinaties. Je kan ook een eigen kleurencombinatie op maat maken van een vloer die bij jouw woonwensen past. Met een kleurstaal kan je thuis rustig bekijken en je toekomstige vloer vergelijken met bijvoorbeeld de gordijnen en de meubels. De kleurkeuze wordt altijd gedaan aan de hand van een monster. Vraag hieronder informatie aan!

Lees ook - Troffelvloeren: robuust en onderhoudsvriendelijk

BROCHURE AANVRAGEN

Unica Vloeren -
Unica Vloeren

Informatie aanvragen bij Unica Vloeren

Deel dit artikel:

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen