pinterest
Een gietvloer nog altijd populaire basis voor je interieur

Een gietvloer nog altijd populaire basis voor je interieur

Gietvloeren vormen een strakke basis voor je interieur en kunnen naadloos meerdere ruimtes met elkaar verbinden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, variërend van opvallend tot ingetogen grijs. De twee hoofdsoorten gietvloeren zijn op basis van cement en op basis van kunsthars. Cementgebonden gietvloeren worden soms ook wel woon- of gietbeton genoemd en worden handmatig uitgestreken, terwijl kunsthars gietvloeren in lagen over de ondervloer worden gegoten.

Comfortabel

FotoEen gietvloer nog altijd populaire basis voor je interieurGietvloeren zijn bijzonder populair in nieuwbouwwoningen en worden ook vaak gekozen voor ingrijpende interieurmake-overs. Deze populariteit is te begrijpen, aangezien gietvloeren een tijdloze uitstraling hebben en veel flexibiliteit geven bij het inrichten van je ruimte. Het leggen van een gietvloer is specialistisch werk en neemt enkele dagen in beslag. Een goed voorbereide ondervloer is essentieel voor het eindresultaat en de duurzaamheid van de vloer. Deze moet droog, stevig en vormvast zijn om krimpen en scheuren te voorkomen. Voor oneffen ondergronden zoals houten vloeren zijn er speciale wapeningsplaten beschikbaar voor ultradunne en lichtgewicht gietvloeren. Op de foto een Unica PU gietvloer.

Gecombineerd met vloerverwarming 

FotoEen gietvloer nog altijd populaire basis voor je interieurKunsthars gietvloeren, voornamelijk gemaakt van polyurethaan of epoxy, zijn veerkrachtig, scheuroverbruggend, geluiddempend en krasbestendig. Ze voelen ook comfortabel aan onder je voeten en kunnen worden gecombineerd met vloerverwarming, zelfs bij lage temperaturen. Kunsthars gietvloeren zijn verkrijgbaar in diverse trendy kleuren, en omdat de kleuren ter plekke worden gemengd, kun je unieke marmereffecten, gevlamde patronen en vloeipatronen creëren. Je kunt zelfs figuren in de vloer laten inleggen, en er zijn opties met parelmoerglans en decoratieve inlegmaterialen zoals glasparels en glitters. Op de foto een Motion High Performance gietvloer. 

Cementgebonden 

FotoEen gietvloer nog altijd populaire basis voor je interieurCementgebonden gietvloeren hebben een ruwe, industriële uitstraling, maar ze zijn dikker (tot 1 cm) en voelen kouder aan dan kunsthars gietvloeren. Ze kunnen ook gevoelig zijn voor vocht, vooral in natte ruimtes zoals badkamers, waar een speciale afdichting nodig kan zijn. Net als kunsthars gietvloeren zijn cementgebonden gietvloeren beschikbaar in diverse kleuren en afwerkingen, zoals mat, zijdeglans of hoogglans. Onderhoud van kunsthars gietvloeren is eenvoudig vanwege hun hoge poriedichtheid. Een droge doek en af en toe een licht vochtige dweil zijn voldoende. Bij cementgebonden gietvloeren is regelmatig onderhoud met water en speciale reinigingsmiddelen nodig om de vloer waterafstotend te houden. Op de foto een Motion microcement gietvloer ofwel woonbeton.

Wil je meer informatie over gietvloeren, vraag dan de brochure aan!

Unica Vloeren

Vloeren voor wonen en werken

Informatie aanvragen bij Unica Vloeren

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen