pinterest

Ik ga mijn huis verbouwen en isoleren. Kan ik kiezen voor vloerverwarming met een parketvloer?

Deze vraag krijgen wij steeds vaker. Met de huidige energieprijzen is besparen op energie een logische stap. Er zijn veel mogelijkheden. Denk aan isolatieglas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Ook zonnepanelen en warmte-win installaties zijn zeer veel gevraagd.

Vloerverwarming is in de meeste situaties de meest comfortabele manier van verwarmen

Door warmtestraling vanuit het hele vloeroppervlakte wordt een gelijkmatige warmtespreiding gecreëerd. Dus biedt vloerverwarming enorm veel comfort. Vergeleken met conventionele manieren van verwarmen (radiatoren bijvoorbeeld) kan de temperatuur enkele graden lager worden ingesteld. Ook ’s nachts laat je de vloerverwarming gewoon aanstaan, want het kost minder energie om het systeem op temperatuur te houden dan de vloer telkens te laten afkoelen en opnieuw op te warmen. Door deze lagere temperatuur zal ook je energieverbruik aanzienlijk omlaag gaan!

Heel belangrijk aandachtspunt bij vloerverwarming in renovatie

Vloerverwarming is niet bij elke renovatie de beste keuze. Een goed en energiezuinig functionerend systeem is namelijk sterk afhankelijk van de isolatiewaarde van je huis en met name van je vloer. Door eerst een goede isolatie aan te brengen beperk je het warmteverlies naar beneden en voorkom je dat een groot deel van de warmte naar de bodem of kruipruimte verdwijnt. Woningen die onvoldoende geïsoleerd kunnen worden kunnen beter voor een andere manier van verwarmen kiezen. Vloerverwarming werkt nu eenmaal efficiënter met een goed geïsoleerde ondervloer. De vloer blijft de warmte hierdoor nog langer vasthouden.

Bij vloerverwarming kan je altijd kiezen voor een houten parketvloer

Voor de parketvloer maakt het niet uit hoe je vloerverwarming wordt aangestuurd. Middels een cv ketel, een warmtepomp, stadsverwarming of met een andere warmte-win installatie. Bij alle vormen van vloerverwarming en vloerkoeling is een houten parketvloer goed  mogelijk. Als vloerverwarming je enige warmtebron is dan adviseren wij een Rc-waarde < 0,13 K/W2. De keuze in parketvloeren die hieraan voldoen is enorm groot. Je kunt kiezen uit tientallen houtsoorten en die houtsoorten kan je ook nog op vele manieren afwerken. Hierdoor kan je je eigen unieke vloer kiezen die helemaal past bij jouw nieuw verbouwde woning.

Ben je benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is? Ga eens langs bij de parketspecialist bij jou in de regio. Zij laten je met veel plezier de verschillende houtsoorten, kleuren en patronen zien.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen