pinterest
Vloerverwarming én een parketvloer? Ja, dat kan!

Vloerverwarming én een parketvloer? Ja, dat kan!

Parketvloeren zijn perfect te combineren met alle soorten van vloerverwarming en vloerkoeling. Dat kan in nieuwbouw en bij renovatie. Duurzaamheid is voor veel huiseigenaren, bouwers én beheerders van woningen en bedrijfsruimtes belangrijk. Samen met comfort natuurlijk. Kies je voor een parketvloer, dan kies je zowel voor duurzaamheid als voor comfort. En dat vinden wij een sterke combinatie! 

Een parketvloer is de meest duurzame vloer die je kunt kiezen

Bomen nemen CO2 uit de lucht op en geven zuurstof terug. In 1 m3 hout wordt 1 ton CO2 opgeslagen. Dat blijft in het hout totdat het verbrandt of vergaat. En dat verbranden is niet nodig, want een houten vloer gaat een leven lang mee. 

De productie van een houten vloer is veel minder milieubelastend dan het produceren van een andere vloer. Bij het oogsten en verwerken van bomen tot allerlei varianten van een houten vloer wordt het minste energie verbruikt van alle vloersoorten. Dit komt omdat de grondstof meteen het eindproduct is. Er is bij parket geen sprake van milieuvervuilende en energie slurpende productieprocessen. 

Een parketvloer gaat ook nog eens veel langer mee. En mocht je op een gegeven iets anders willen met je vloer dan maak je hem helemaal anders door hem opnieuw te laten lakken of oliën. Zo heb je met minimale kosten en inspanningen een hele nieuwe, duurzame vloer.

Lagere energiekosten in het gebruik

Met de huidige energieprijzen is het, zelfs in goed geïsoleerde woningen, belangrijk om zo weinig mogelijk energie te gebruiken. Van meet af aan betaalt een houten vloer zich terug door lagere stookkosten. Een houten vloer isoleert, neemt warmte snel op en houdt deze warmte veel langer vast. Het hout heeft een bufferende werking waardoor, ook als de thermostaat is afgeslagen, de vloer toch behaaglijk warm blijft. Hierdoor zal de thermostaat minder vaak aanslaan. Dus lekker comfortabel en geen koude voeten als er gekozen is voor een parketvloer. 

Grote keuze in houtsoorten

De keuze in houtsoorten en parketsoorten met geschikte warmteweerstand (Rc-waarde

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen