pinterest
Hoe duurzaam is een houten vloer?

Hoe duurzaam is een houten vloer?

De bouwwereld is voortdurend op zoek naar innovatieve en duurzame oplossingen om de Co2-uitstoot te verkleinen. Als het gaat om vloeren, dan is er een materiaal dat aan deze eisen voldoet. We vertellen je in dit artikel waarom houten vloeren duurzaam zijn.

Co2-neutraal

Houten vloeren zijn gemaakt van uitsluitend natuurlijke materialen. Eén van de grote voordelen van hout als bouwmateriaal is dat hout Co2-neutraal is. Tijdens de groei hebben bomen al een enorme hoeveelheid Co2 omgezet in zuurstof, immers slaan bomen Co2 op. Zolang het hout niet verbrand wordt blijft dit CO2 opgeslagen in het hout. Hierdoor dragen houten vloeren bij aan het verkleinen van onze ecologische footprint. 

Vloerverwarming

Maar houten vloeren hebben meer te bieden dan alleen duurzaamheid. Ze zijn ook zeer geschikt voor vloerverwarming, omdat ze een bufferende werking hebben. De warmte wordt als het ware opgeslagen in de houten vloer en deze wordt gefaseerd afgegeven. Hierdoor krijgt de warmtepomp minder piekbelasting. Als er zonnepanelen zijn kan de bewoner er zelfs voor kiezen om alleen de warmtepomp te laten draaien als de zon schijnt. De vloer blijft vervolgens de hele avond aangenaam warm. Dit resulteert in een lager energieverbruik.  

Goede keuze

Bij duurzaamheid horen pure en natuurlijke materialen die zich al generaties hebben bewezen. Onderhoudsarme gelakte houten vloeren zijn daarom een uitstekende keuze. Er is keuze uit verschillende kleuren en glansgraden zoals hoogglans, halfglans, mat of ultra-mat. Zo kun je altijd de perfecte afwerking vinden die past bij jouw persoonlijke smaak en stijl. En mocht die stijl of smaak veranderen dan is de vloer eenvoudig aanpasbaar door deze te schuren en opnieuw te behandelen in een andere kleur. 

Kortom, houten vloeren laten minimale footprint achter, zijn energiezuinig (bij vloerverwarming), onderhoudsvriendelijk en aanpasbaar aan iedereen woonstijl. Kies daarom voor een houten vloer en draag je steentje bij aan een duurzame toekomst!

Op de onafhankelijke website vloerverwarmingenparket.nl lees je alles over een effectieve toepassing van parketvloeren op vloerverwarming. Deze informatie is tot stand gekomen in een samenwerking tussen een 25-tal leveranciers van parket, vloer afwerkmiddelen en vloerverwarmingssystemen. Deze hebben inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in de combinatie van parket en vloerverwarming.

Ben je je aan het oriënteren op parket? Bezoek dan een erkende vloerenspecialist in de regio. Deze kan advies op maat verzorgen. Je herkent de vloerenspecialist aan het ‘parket en vloerverwarming’-vignet.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen