pinterest

Welk type vloer is geschikt voor de badkamer?

Wanneer de badkamer aan een nieuwe vloer toe is merk je pas echt hoeveel keuzemogelijkheden je hierin hebt. Vroeger was het gebruikelijk dat men tegels voor een badkamervloer gebruikte. Deze zijn goed schoon te houden, krasvast en, wat nog het meest belangrijk is, bestand tegen water. Maar veel van de huidige vloertypes zijn ook waterbestendig en daardoor geschikt om als badkamervloer te gebruiken. Dus wil je eens wat anders in de badkamer op de vloer dan standaard tegels? Wij hebben een aantal andere opties voor je op een rijtje gezet.

PVC vloer

PVC is uitermate geschikt om in de badkamer op de vloer te leggen. Het voelt comfortabel en warm aan: dit in tegenstelling tot tegels. Wanneer je ‘s ochtends je bed uitkomt en je dagelijkse dingen doet in de badkamer is niets zo fijn als een behaaglijk aanvoelende vloer. Wat ook zo fijn is aan een PVC vloer is dat het geluiddempend is. Dus wanneer je kinderen in de badkamer onder de douche staan of in bad zitten en daarbij nogal luidruchtig zijn geeft dit minder overlast. Kies wel voor een PVC vloer met antislip coating om glijpartijen op een natte vloer te voorkomen. Het is sowieso raadzaam om een douchegoot aan te brengen in de badkamer. Hierdoor wordt het stromende water uit de douche op een efficiënte en snelle manier in het riool afgevoerd.

Gietvloer

Houd je van een strakke look, dan is een gietvloer in de badkamer een goede optie. Een gietvloer is geheel naadloos waardoor het makkelijk schoon te houden is. Een gietvloer is waterafstotend en in vele kleuren te verkrijgen. Juist in een badkamer die een klein formaat heeft zorgt een gietvloer ervoor dat het geheel veel ruimtelijker oogt, zeker wanneer het ook doorloopt in de doucheruimte. Een gietvloer is in vele kleuren te verkrijgen en te combineren met vloerverwarming. Glad, strak en een aangename temperatuur: beter wordt het niet.

Vinyl of bamboe

Tot slot is vinyl of een bamboevloer ook zeer geschikt voor de badkamer. Vinyl is eveneens makkelijk schoon te maken en waterbestendig. Bovendien is het zeer betaalbaar en te combineren met vloerverwarming. Kies je voor klikvinyl? Dan is het wel belangrijk dat de naden waterdicht worden afgewerkt zodat er geen vocht onder kan komen. Een zeer duurzame optie is een bamboevloer. Het heeft een prachtige, natuurlijke uitstraling en is supersterk. Maar omdat het een natuurproduct is moet een bamboevloer wel altijd goed worden gedroogd als er water op is gekomen.

 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen