pinterest

Badkamervloer vervangen: hier moet je rekening mee houden

Als jouw badkamervloer beschadigingen heeft of erg is versleten, is hij waarschijnlijk wel toe aan vervanging. Toch kan het vervangen van deze vloer een stuk lastiger zijn dan het verwijderen en opnieuw leggen van klik-laminaat in je woonkamer. Het is dus verstandig om er van tevoren goed over na te denken. Heb je geen idee hoe je deze klus moet aanpakken? Lees dan het onderstaande artikel eens door. Hier staan 4 belangrijke punten op een rij waar je rekening mee moet houden. Zo kun je goed voorbereid de badkamervloer (laten) vervangen.

1. Huidige badkamervloer eruit halen

Het verwijderen van de oude badkamervloer kan een lastige taak zijn, afhankelijk van het type vloer dat erin ligt. In veel gevallen zijn er vloertegels vastgelijmd op de ondergrond of tegels gelegd in beton. Dit is bijzonder moeilijk om zelf te verwijderen. Schakel daarom een specialist in die de klus veilig, efficiënt en zorgvuldig kan uitvoeren. De vakmensen van WF Vloerbewerking maken gebruik van professionele apparatuur om vloertegels te verwijderen zonder de ondervloer te beschadigen. Als je vloertegels in cement zelf los probeert te maken, kan de cementdekvloer al gauw beschadigd raken. Hierdoor ontstaan er extra herstelwerkzaamheden die meer tijd en geld kosten. Dat is natuurlijk zonde van alle moeite!

2. Ondervloer herstellen

Na het verwijderen van de oude badkamervloer is het belangrijk om de ondervloer te egaliseren. Ook dit is een precieze klus die het beste kan worden uitgevoerd door een specialist. Zij kunnen alle lijmresten verwijderen, oneffenheden wegwerken, beschadigingen repareren en hoogteverschillen herstellen. De ondergrond wordt helemaal klaargemaakt voor de nieuwe vloer. Zo ben je verzekerd van een strak en duurzaam resultaat.

3. Waterbestendigheid van de nieuwe vloer

Bij het uitkiezen van een nieuwe badkamervloer moet je goed letten op de waterbestendigheid. Wanneer de vloersoort niet goed tegen vocht kan, kan er waterschade zoals kromtrekking en zelfs schimmelvorming ontstaan. Kies daarom voor de juiste materialen en laat je goed informeren over de mogelijkheden. Een verlijmde PVC vloer is bijvoorbeeld wel vochtbestendig, maar kan niet direct in het douchegedeelte worden gelegd.

4. Juiste installatie en afdichting

Tot slot is de juiste installatie en afdichting van de nieuwe vloer essentieel om de waterdichtheid te garanderen. Zorg ervoor dat de badkamervloer op de juiste manier wordt gelegd. Dicht daarnaast alle naden, voegen en aansluitingen goed af met een waterbestendig voegmiddel. Op deze manier voorkom je dat er water onder de vloer kan komen en schade kan veroorzaken.

Door de bovenstaande punten in gedachten te houden, kun je de juiste keuzes maken bij het vervangen van je badkamervloer.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen