Zo onderhoud je een PVC vloer

1. Zorg voor een schone vloer

Voorkomen is beter dan genezen, daarom is de belangrijkste tip om je vloer schoon te houden. Het fijne aan een PVC vloer is dat je echt niet iedere week hoef te dweilen dankzij de toplaag, maar het is wel belangrijk om om de paar dagen je vloer te stofzuigen met een zacht opzetstuk. Vervolgens is het goed om minimaal één keer per twee weken je vloer te dweilen.

2. Laat het vuil buiten huis

Als je van buiten komt zijn er talloze dingen die onder je schoenen blijven zitten. Zeker als het weer ook nog eens tegen zit. Vuil zoals steentjes en zand zijn funest voor PVC vloeren omdat dit krassen kan veroorzaken. Je kunt dit oplossen door simpelweg je schoenen uit te trekken of een deurmat neer te leggen én te gebruiken. Zo weet je zeker dat je vuil buiten je huis houdt.

3. Plaats vilt onder je meubels

Meubels zoals eetkamerstoelen worden heel wat kanten op verplaatst door de week heen. Dit moet ook zeker kunnen, want een huis is tenslotte om te leven. Toch is het vervelend als je vloer het zwaar te verduren krijgt door al dat geschuif. Om krassen tegen te gaan, is het verstandig vilt onder al je meubels, stoelpoten en plantenpotten te plaatsen. Zo weet je zeker dat je vloer goed is beschermd. Een andere tip is om je meubels op te tillen als je ze gaat verplaatsen. Scheelt ook weer! 

4. Gebruik reinigingsmiddelen die geschikt zijn voor je vloer

Schoonmaken is een vak apart, zo ook bij een PVC vloer. Gelukkig vertellen wij je precies hoe je het schoonmaken het beste kunt aanpakken. Zo wordt het eigenlijk hartstikke simpel! De allereerste vuistregel is om zo min mogelijk water en schoonmaakmiddelen te gebruiken omdat je vloer er anders dof en vuil uit kan zien. Verder is het belangrijk om geen schuurmiddel of een stoomreiniger te gebruiken. Wat je wel mag gebruiken, is een speciaal PVC vloer schoonmaakmiddel. Last but not least is het goed om te weten dat je er goed aan doet om vlekken in je vloer meteen te verwijderen voordat het in de vloer trekt.

Ben je nog niet klaar met het lezen over PVC vloeren? Bekijk dan hier ons artikel over de voordelen van een PVC vloer!

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen