pinterest

Waarom goede vloerisolatie belangrijk is

Een goede isolatie van je huis is van groot belang. Het is dan ook aan jou de taak om dit te realiseren. Als je al een lange tijd niets gedaan hebt aan de isolatie in je huis, kan het een aanrader zijn om eens te kijken naar grote isolatiemaatregelen. Hierbij hebben we het over bijvoorbeeld het isoleren van je vloer, spouwmuurisolatie, kruipruimte isolatie of dakisolatie. Een van de meest populaire soorten isolatie is vloerisolatie. Waarom een goede vloerisolatie zo belangrijk is? Wij zetten hieronder een paar goede redenen op een rij.

Het wooncomfort verhogen

Een groot voordeel van het realiseren van vloerisolatie, is het feit dat je hiermee het wooncomfort verhoogt. Wanneer je jouw vloer voorziet van vloerisolatie, zal je namelijk niet snel meer koude voeten krijgen. En dit is een groot voordeel, zeker als je een echte koukleum bent. Met behulp van vloerisolatie krijg je jouw woning sneller op een aangename temperatuur. De temperatuur van jouw geïsoleerde vloer gaat automatisch een paar graden omhoog, waardoor jouw wooncomfort hoger wordt. Het wordt hierdoor namelijk zeker aangenamer in huis.

Energie besparen

Een ander mooi voordeel van goede vloerisolatie is het feit dat je hiermee energie kunt besparen. En dit is fijn, want het energieverbruik in huis kan een grote kostenpost zijn. Doordat je jouw vloer voorziet van vloerisolatie, hoef je de centrale verwarming niet altijd heel hoog te zetten. Dankzij de isolatie krijgt je huis al sneller een aangename temperatuur en hier is dus niet altijd de centrale verwarming voor nodig. Doordat je nu niet altijd deze centrale verwarming hoger hoeft te zetten, kun je best wat energie besparen. De investering die je maakt verdien je dan ook snel alweer terug. 

Je verhoogt de waarde van je woning

Hoe beter jouw woning geïsoleerd is, hoe beter jouw energielabel is. En hoe beter jouw energielabel, hoe groter de kans is dat je huis goed verkocht kan worden. Mocht je op de lange termijn denken aan verhuizen, dan is dit een groot voordeel. Een goede isolatie van je woning zorgt er namelijk voor dat de waarde van je woning stijgt.

Beter voor je gezondheid

Als jouw woning niet goed geïsoleerd is, kun je te maken krijgen met warmteverlies, vocht- en tochtproblemen. Vooral vocht in huis is niet gezond, want dit kan een gezondheidsrisico vormen. En dit moet je natuurlijk absoluut zien te voorkomen, want je gezondheid staat voorop. Het goed isoleren van je woning is dus beter voor je gezondheid. Een goede reden om hiermee aan de slag te gaan! 

Naast vloerisolatie zou je ook kunnen denken aan het realiseren van een goede isolatie van je kruipruimte, spouwmuurisolatie en dakisolatie. Bepaal of jouw woning goed genoeg geïsoleerd is. Als dit niet het geval is, ga hier dan vooral mee aan de slag. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is goede vloerisolatie in huis in ieder geval belangrijk. Het is dan wel een investering, maar deze haal je er na een aantal jaar alweer uit. Van een goede woningisolatie kun je haast alleen maar profijt hebben, dus het is zeker het overwegen waard.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen