pinterest

Waarom kiezen voor rolgordijnen slim is

In kantoren of ziekenhuizen zie je vaak rolgordijnen. Is dat ook een type raamdecoratie die je in huis wilt installeren? Jazeker, ook in de thuissituatie kunnen rolgordijnen ideaal zijn in meerdere opzichten. We hebben de grootste voordelen van deze gordijnen voor je op een rijtje gezet.

Waarom kiezen voor rolgordijnen slim is #rolgordijnen #interieur #raambekleding 

Rolgordijnen passen overal

Moderne en klassieke stijlen passen niet altijd bij elkaar. Bij de keuze van raamdecoratie wordt vaak de rest van het interieur als uitgangspunt genomen. Rolgordijnen zijn dan zeer geschikt omdat ze vrij neutraal van karakter zijn. Ze zijn aanwezig maar vallen niet direct op. Als je voor een kleur kiest die dicht bij de muren ligt dan lijkt een gesloten rolgordijn op een muur die je omhoog kunt schuiven. Ze passen letterlijk overal omdat rolgordijnen op maat eenvoudig te bestellen zijn. Meet zelf of laat een expert meten zodat je zeker weer dat de raamdecoratie perfect past in de woning. Maatwerk rolgordijnen maken de woning echt af.

Rolgordijnen zijn prijsbewust

Goede raamdecoratie kan duur worden, zeker als je de volledige woning wilt inrichten. In plaats van te bezuinigen met een ‘tijdelijk’ gordijntje waar je eigenlijk van meet af aan niet tevreden over bent kun je beter voor rolgordijnen kiezen. Die zijn relatief goedkoop bij aanschaf en kunnen jarenlang gebruikt worden. Daarbij is er wel verschil in kwaliteit te bespeuren, met name het rolsysteem is niet altijd even gebruiksvriendelijk. Als je kiest voor hoogwaardige rolgordijnen dan is de prijs/kwaliteit verhouding onverslaanbaar.

Rolgordijnen zijn praktisch in gebruik

De reden waarom je zo vaak rolgordijnen in een zakelijke omgeving ziet is het praktische gebruik. Zo zijn ze eenvoudig af te nemen en schoon te houden. Dat is hygiënisch, het strakke doek trekt daarnaast minder stof aan wat het klimaat in huis ten goede zal komen. Openen en sluiten is heel eenvoudig met koordjes of liever nog met elektrisch systeem. Je kunt de gordijnen half open zetten waarmee je behoorlijk wat controle hebt over het invallend licht in inkijk van buitenaf. Zelfs de installatie is goed zelf te doen als je een beetje handig bent.

Rolgordijnen zijn te automatiseren

De keuze voor rolgordijnen is dus behoorlijk slim in bijna alle opzichten. Toch is er een kleine kanttekening te plaatsen en dat is de bediening. Die koordjes werken goed … als ze goed werken. De bediening kan soms wat wispelturig zijn. De beste compagnon van rolgordijnen is zonder twijfel een motorbuis die het doek elektrisch voor je op- of afrolt. Ga naar de website van Somfy en bekijk wat er allemaal mogelijk is. De mogelijkheden zijn haast onbegrensd. Zo kun je met dezelfde afstandsbediening meerdere gordijnen in huis met één knop bedienen. Koppel de raamdecoratie met een app voor nog meer mogelijkheden zoals spraakbediening.

Kiezen voor rolgordijnen is slim

Over het algemeen mogen we stellen dat een rolgordijn dé slimme keuze is voor raamdecoratie. Uiteraard zijn er wel verschillen tussen merken en modellen. De slimste optie is ook zeker een ‘smart’ product dat je kunt integreren met een smart home systeem. De TaHoma van Somfy is een slim kastje dat te koppelen is met Google Home, Apple Siri of Amazon Alexa. Dit opent een wereld van mogelijkheden om je gehele woning te automatiseren.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen