pinterest

Wordt waterschade aan laminaat vergoed?

Wordt waterschade aan laminaat vergoed? #woonverzekering #inboedel #waterschade #inshared

Heb je last van een gesprongen leiding? Of heb je een lekkage aan je dak? Je inboedel kan hier flink door te verduren krijgen. Denk eens aan je laminaatvloer: bij minimale waterschade kan je de vloer nog drogen met een ventilator of een onvochtiger. Zijn de planken flink nat of vochtig? Helaas valt deze schade niet meer te redden en moet je (een deel van) het laminaat vervangen. Maar hoe zit het eigenlijk verzekeringstechnisch? 

Wordt waterschade aan laminaat vergoed?

Goed nieuws: in sommige gevallen wordt waterschade aan laminaat vergoed. Het laminaat hoort namelijk bij de inboedelverzekering van de verzekering. Zo kan je denken aan gesprongen leidingen, een lekkende wasmachine die goed is onderhouden of rioolwater dat via de wc omhoog komt. In deze gevallen wordt waterschade aan laminaat vergoed.

Wanneer wordt waterschade aan laminaat niet vergoed?

Let op dat waterschade aan laminaat niet in elk geval wordt vergoed. Wanneer het je eigen schuld is bijvoorbeeld door achterstallig onderhoud, zoals wasmachines die niet goed onderhouden zijn. Ook kan het voorkomen dat je tijdens een flinke bui het raam openlaat. In zo'n geval krijg je het niet vergoed. Tot slot geldt dat we ook steeds vaker te maken krijgen met overstromingen of natuurrampen. Als een verzekeraar dit zou vergoeden, dan zouden ze failliet gaan. Om deze reden wordt de schade dus in dit geval niet vergoed.

Wat moet je doen?

Als je waterschade hebt aan je laminaat is het belangrijk dat je zo snel mogelijk foto's maakt van de schade. Dit kan dienen als bewijsmateriaal wanneer je de schadeclaim indient. Na het indienen van je claim kan het zijn dat er een expert langskomt om een onderzoeksrapport op te stellen. In dit geval is het dus belangrijk dat je kunt aantonen dat er daadwerkelijk waterschade heeft plaatsgevonden. Heeft de expert de aanvraag afgewezen, maar denk je toch écht dat je recht hebt op een vergoeding? Huur dan een onafhankelijke expert in. Deze onafhankelijke expert stelt ook een onderzoeksrapport op waardoor je misschien uiteindelijk wel jouw schade vergoed krijgt. 

Hoe ben jij verzekerd?

Na het lezen van dit artikel is het een aanrader om te kijken hoe jij bent verzekerd. Heb jij wel een inboedelverzekering? Controleer dit zeker, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Zonder goede verzekering ben je nog veel verder van huis en zal je helemaal diep in de buidel moeten tasten. Dat zou toch zonde zijn?

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen