pinterest
Een vloer mooi afwerken: zo doe je dat

Een vloer mooi afwerken: zo doe je dat

Als de vloer gelegd is, moeten nog een aantal dingen gedaan worden om de vloer netjes af te werken. Dit is een belangrijk deel van het werk, want een goede afwerking zorgt voor een esthetisch mooie vloer, en voor een langere levensduur van de nieuwe ondergrond. Immers, je wilt er natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. We zullen hier vertellen wat je kunt doen om een mooi afgewerkte vloer te krijgen.

Breng plinten aan

Voor een nette randafwerking kun je plinten aanbrengen. Plinten zijn de ultieme finishing touch om de vloer er netjes uit te laten zien. Sommige soorten vloer, zoals hout, kun je niet helemaal strak tot aan de muur aanleggen voor het geval de vloer gaat werken. Daarvoor biedt een afwerking met plinten de ideale  uitkomst. Een gietvloer kan wel naadloos tot aan de muur lopen, en strikt genomen zijn plinten dan niet noodzakelijk. Echter, voor extra bescherming en esthetische toevoeging kan er ook dan voor gekozen worden voor een afwerking met plinten. Plinten zijn verkrijgbaar in vele modellen en afmetingen, waardoor er altijd wel iets bijzit wat bij jouw interieur past. Daarnaast zijn de meeste plinten overschilderbaar, waardoor ze ook in de toekomst aan te passen zijn aan de kleur en sfeer van de ruimte.

Gebruik rozetten

Rozetten zijn er voor een strakke afwerking rondom leidingen en verwarmingsbuizen, opdat deze de aanblik van de vloer niet verstoren. Alvorens een rozet te kiezen, is het raadzaam om goed te kijken naar de afmetingen: mochten de rozetten in de gangbare diameters niet passen, is het altijd mogelijk om ze op maat te laten maken. Qua kleur en design is er een ruime keuzemogelijkheid, en er is dus altijd wel iets wat bij jouw vloer past. Door de kleur van de rozetten af te stemmen op de vloer, zal de afwerking rondom de leidingen bijdragen aan de eenheid van de ruimte.

Plaats vloerbescherming

Bij het afwerken van de vloer hoort ook het verlengen van de levensduur. Hoe je dat het beste kunt doen, is afhankelijk van het materiaal waarvan de vloer gemaakt is. Zo kun je een parketvloer het beste behandelen met parketlak of olie. Voor een vloer van natuursteen is een behandeling met was de beste optie. Daarnaast kun je de vloer beschermen tegen krassen en deuken door vloerbescherming onder de meubels te plaatsen. Dit is vooral raadzaam bij meubelstukken die veel wegen, omdat daar de meeste kans op deuken ontstaat. Viltglijders of rubberen stoeldoppen kunnen hierbij helpen, maar ook een vloerkleed onder stoelen, tafels, banken of bureau’s voorkomen dat de vloer beschadigd raakt.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen