5 x inspiratie voor een mooie buiten vloer

Het hebben van een mooie buitenvloer is essentieel, als je graag veel tijd in je tuin besteedt. Een fijn terras waar je comfortabel kan zitten en die volledig naar wens is ingericht. Er zijn heel veel mogelijkheden, en ook keuzes te maken bij het creëren van een mooi terras. Hoe richt je het terras bijvoorbeeld in? Welke tuinmeubelen kies je uit? En welke buiten vloer kies je uit? Een goede ondergrond is de basis voor ieder terras en ook daar geldt: de keuze is reuze. Een stijlvolle houten vlonder of klinkers in een mooie vorm. Raak geïnspireerd door de mogelijkheden, want hier lees je 5 x ideeën voor een mooie buiten vloer.

Een houten vlonder

Een houten vlonder in je tuin ziet er ontzettend stijlvol uit, maar toch zie je het niet vaak. Jouw vlonder zal dan ook dé blikvanger van de buurt zijn. Het unieke van een vlonder is dat het hout een warme sfeer geeft en zorgt voor een mooie uitstraling. Je kan een vlonder zelf bouwen van hout of laten maken door een expert. Als je zelf aan de slag gaat is het natuurlijk belangrijk om het juiste hout aan te schaffen. Mooi hout kopen voor je vlonder is in een handomdraai geregeld en het ontwerp van een vlonder is ook redelijk recht toe recht aan. Moet helemaal goed komen dus! 

En een houten vlonder plaats je iets boven de grond, dus het is ook nog eens de ideale oplossing als je tuin schuin afloopt of veel oneffenheden heeft!

Betontegels

Een groot voordeel van een terras met betontegels is dat het heel lang mee gaat en de tegels recyclebaar zijn. Betontegels zijn daarnaast tegen alle weersomstandigheden opgewassen en makkelijk schoon te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Het hebben van een stenen terras kan een ontzettend goede basis zijn voor je tuin, want het is stevig en omdat het een redelijk minimalistische uitstraling geeft, kun je volledig je creativiteit kwijt aan de inrichting. 

Natuursteen

Een stijlvolle afwerking van je terras creëer je met natuursteen. Er zijn ontzetten veel verschillende steen soorten, waardoor het in ieder tuininterieur past. Leisteen en graniet zijn populaire steen soorten voor een buitenvloer, maar dat is echt nog maar een kleine greep, het aanbod is namelijk enorm. Daarnaast is natuursteen is ook heel makkelijk schoon te maken. Het enige nadeel van natuursteen is dat het vrij prijzig kan zijn. Een goed alternatief zijn tegels van keramiek.

Terrastegels

Terrastegels of misschien beter bekend als: de ouderwetse klinkers, zijn ontzettend veelzijdig en kunnen daarom een goede basis zijn voor je terras. Terrastegels zijn te vinden in verschillende soorten, kleuren en maten en daardoor kun je altijd wel een terras creëren dat binnen jouw stijl past. Het legpatroon kan ook nog veel verschil maken voor je terras. Je kan ervoor kiezen om de klinkers recht te leggen of juist voor een origineel patroon te gaan. Pas je inrichting vervolgens weer aan op het legpatroon door middel van leuke meubels of planten en potten. Je terras heeft meteen een sfeervolle uitstraling.

Kiezels als tuin bedekking

Het kan een leuke speelse manier zijn om kiezels tussen je terras door te leggen. Leg bijvoorbeeld een tuinpad aan van kiezels, die naar het terras leidt. Als je veel afstand tussen je tuintegels hebt, kun je de kiezels ook gebruiken als opvulling. Met deze kleine aanpassing kun je jouw terras een hele andere uitstraling geven. 

Helaas is het niet ideaal om je hele terras aan te leggen met kiezels, omdat ze losliggen en je meubels dan nooit stevig kunnen staan. Kiezels kunnen echt een perfecte aanvulling zijn voor iedere buiten vloer.

Deel dit artikel:

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen