pinterest
Handige tips om jouw tuin vloer te beschermen

Handige tips om jouw tuin vloer te beschermen

Afbeelding

De zomer ligt al even achter ons en de winter is in aantocht. Het wordt buiten kouder en we zullen dus een stuk minder tijd doorbrengen in onze tuin. Maar je wilt natuurlijk wel dat jouw tuin er mooi uit blijft zien. De tuinbestrating moet er niet alleen mooi zijn, maar ook mooi blijven. Zo kun je straks in het voorjaar weer genieten van je eigen plekje. Om ervoor te zorgen dat jouw tuin er tiptop uit blijft zien, hebben we een aantal handige tips op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees dan snel verder!

1. Groene aanslag op betontegels en natuursteen

Betontegels en natuursteen zijn beproefde bouwmaterialen. Ze zijn erg populair en zie je daarom ook veel terug in tuinbestratingen. Niet zo gek, want ze hebben uitstekende technische eigenschappen. Ze zijn robuust en heel duurzaam dus zowel economisch als ecologisch een goede keuze. Maar je ziet er helaas wel sneller vlekken op terug, zoals bijvoorbeeld een groene aanslag. Dit is het gevolg van een slechte afwatering en dit probleem zul je vooral tegenkomen op de plekken waar weinig zonlicht komt. Het is daarom verstandig om het probleem bij de wortels aan te pakken. Zo kun je kiezen voor het aanschaffen van een hogedrukreiniger of speciale reinigingsmiddelen, maar je kunt het probleem ook op een andere manier proberen te bestrijden. Dit hoeft overigens niet veel geld te kosten. Denk hierbij aan huis-, tuin- en keukenmiddeltjes zoals groene zeep. Je lost de groene zeep op in een bak met warm water en verdeelt het vervolgens over de tuintegels met een harde bezem. Nadat je het hebt laten inwerken, spoel je het weg met water. Deze methode werkt het beste voor betontegels en natuursteen. Gebruik geen chloor of zout, want dit kan de tegels juist aantasten en dat wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen.

2. Voorkom dat tuinmeubels kunnen verschuiven

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het verschuiven van tuinmeubelen kan krassen en beschadiging aan je vloer veroorzaken. Dit geldt zowel voor binnen- als buitenshuis. Voor tuinmeubelen zijn er speciale rubberen doppen verkrijgbaar die jouw buitenvloer beschermen tegen beschadigingen, maar er ook nog voor zorgen dat de tuinmeubels stevig staan. Een andere oplossing is om jouw tuinmeubels in een schuur te plaatsen of wielen onder de tuinmeubels te plaatsen. Zo kun je de meubels eenvoudig verplaatsen zonder dat je bang hoeft te zijn dat de tuinbestrating beschadigingen oploopt. 

3. Behandel houten tuinvloer

Ook houten tuinmeubels en houten terrasvloeren van Woodcomposiet zijn ontzettend populair. Ofschoon hout een duurzaam natuurlijk product is, moet het wel goed onderhouden worden om er zo lang mogelijk plezier van te hebben. Immers, je houten terrasvloer heeft door het jaar veel te verduren door verschillende weersomstandigheden. Het is daarom verstandig om niet alleen de houten tuinmeubels, maar ook de houten terrasvloer te behandelen met olie, beits of verf. Aangeraden wordt om een goede kwaliteit tuinbeits te kiezen, zodat je niet ieder jaar opnieuw hoeft te beitsen. Succes!

 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen