pinterest
Waarom je de kruipruimte wil isoleren met schelpen

Waarom je de kruipruimte wil isoleren met schelpen

Heb je ooit gedacht aan isolatie met schelpen? Misschien niet meteen het eerste waar je aan denkt, maar het is een natuurlijke, vochtwerende oplossing die je huis kan transformeren! Hier zijn enkele redenen waarom schelpenisolatie een slimme keuze is voor een comfortabeler en gezonder thuis. 

Als je kiest voor kruipruimte isolatie met schelpen, voorkom je problemen zoals optrekkend vocht, schimmelvorming en kou in je kruipruimte. Dankzij hun vorm zorgen schelpen voor een dikke isolatielaag in je kruipruimte.

Minder vocht, nog minder schadelijke stoffen

Meer dan 20% van de huizen in Nederland heeft last van vocht, wat gezondheidsklachten kan veroorzaken, vooral voor mensen met astma en reuma. Door je kruipruimte te isoleren met schelpenisolatie van Isoschelp, kun je deze problemen voorkomen.

Een van de grootste voordelen van schelpenisolatie is het vermogen om vocht vast te houden. Dit zorgt voor een drogere omgeving en voorkomt vochtige lucht, waardoor je huis comfortabeler aanvoelt en schimmelgroei wordt tegengegaan. Voor een optimale isolatie heb je voor een Rc-waarde van 2,5 een laag van 25 tot 30 centimeter schelpen nodig.

Isolatie met schelpen is vochtwerend en natuurlijk, dus je hoeft je geen zorgen te maken over chemische stoffen in je huis. Het wordt op een verantwoorde manier gewonnen uit de natuur, waardoor het het enige 100% natuurlijke isolatiemateriaal is zonder chemische processen.

FotoWaarom je de kruipruimte wil isoleren met schelpen

Kosten

De kosten van schelpenisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatie, het soort huis, de bereikbaarheid van de kruipruimte en de vochtigheid ervan. Omdat al deze factoren de prijs beïnvloeden, is het lastig om een algemeen kostenplaatje te schetsen. Maar je kunt bij Isoschelp vrijblijvend een offerte aanvragen voor je huis of bedrijfspand.

Door schelpenisolatie te gebruiken, creëer je een schoon en zuiver pakket dat voor 75% uit stilstaande lucht bestaat. Deze milieuvriendelijke isolatie laat geen vochtige lucht door, zelfs niet als de schelpen deels in het water liggen. Ook hoef je de kruipruimte niet te ventileren, omdat schelpen voor 98% uit kalk bestaan en zorgen voor droge lucht, waardoor de buitenlucht vochtiger is dan in de kruipruimte.

De Nederlandse overheid stimuleert duurzaamheid en energiezuinige woningen en biedt subsidies aan voor kruipruimte isolatie, vloerisolatie en isolatie van de bodem. Dit betekent dat je ook voor onze unieke schelpenisolatie in aanmerking komt voor subsidie vanuit de overheid. Dat is mooi meegenomen!

Ga voor meer informatie naar de website van Isoschelp.

Vraag hier je gratis woon brochures aan!

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen