pinterest
Voor- en nadelen vloerverwarming

Voor- en nadelen vloerverwarming

Misschien ben je al een tijdje aan het wikken en wegen. Zo’n vloerverwarming klinkt wel erg aangenaam, maar zijn de installatiekosten het wel waard? Soms kan een beslissing makkelijker gemaakt worden, wanneer alle voor- en nadelen tegen elkaar worden afgewogen. Om je hier een handje bij te helpen, zetten we hier alle plus- en minpunten op een rijtje.

Voordelen

Een van de grootste voordelen van vloerverwarming is dat je veel energie kunt besparen. Zo verbruikt het tot wel 20 procent minder energie dan radiatoren die je huis verwarmen. Dit effect kun je nog eens extra versterken door energie vergelijken. Met het goedkoopste contract en de energiezuinigste verwarmingsoptie, bespaar je jaarlijks een klein fortuin. Bovendien is het besparen van energie niet enkel goed voor je budget, maar ook voor de natuur. Je CO2-voetafdruk wordt namelijk een stukje kleiner.

Je zult met vloerverwarming ook merken dat je je een stuk aangenamer voelt. De warmte wordt namelijk gelijkmatig verdeeld en hierdoor is het overal in de kamer nagenoeg even warm. Dankzij deze eigenschap kun je de thermostaat iets lager zetten. Dat de vloer zelf nu eindelijk warm is, is natuurlijk ook een grote plus! Nu kun je heerlijk op blote voeten door het huis lopen, zelfs in de winter.

Ook het esthetische verschil mag niet onbenoemd blijven. Radiatoren kunnen wel op een kunstige wijze worden weggestopt, maar voor sommige huiseigenaren blijven ze een doorn in het oog. Bovendien nemen ze plaats in beslag, waardoor je bijvoorbeeld geen ruimte overhoudt voor een lage opbergkast. Is een vloerverwarming dan mooier? Het fijne van dit type verwarming is dat je het gewoon helemaal niet ziet. Je kunt je huis dus helemaal naar smaak indelen, zonder dat je rekening hoeft te houden met het verwarmingssysteem. Ook als je allergieën hebt, brengt vloerverwarming veel voordelen met zich mee. Ze zullen namelijk minder snel het stof door je woning verspreiden. Ook de luchtvochtigheid is merkbaar minder dan wanneer je gebruikmaakt van radiatoren.

Nadelen

Zijn er ook nadelen? Helaas wel. De installatie van vloerverwarming kost veel tijd en geld. Het beste kun je deze onderneming plannen, wanneer je ook toe bent aan een nieuwe vloer. Dit zal je wat kosten besparen. In sommige gevallen is het niet mogelijk om je huis enkel met vloerverwarming te verwarmen. Je zult radiatoren bij moeten laten springen of je huis van betere isolatie voorzien. Ook dit brengt opnieuw kosten met zich mee. Ten slotte is dit type verwarming niet voor alle vloertypen geschikt. In sommige gevallen zal je dus van vloerverwarming moeten afzien, omdat je verliefd bent geworden op een vloermateriaal, waarmee het niet samengaat.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen