pinterest
Vloerverwarming op de bovenverdieping: Comfortabel en Duurzaam

Vloerverwarming op de bovenverdieping: Comfortabel en Duurzaam

Met vloerverwarming in de slaapkamer is het heerlijk wakker worden. Je voeten worden bij het opstaan verwend door een aangename, behaaglijke warmte. Toch komt vloerverwarming op de bovenverdieping minder vaak voor. In slaapkamers, badkamers of werkkamers boven worden meestal (design)radiatoren gebruikt voor verwarming. Maar het aanleggen van vloerverwarming is een serieuze overweging. Met het SpeeTherm systeem van WARP Systems kun je de bovenverdiepingen op een comfortabele én duurzame manier verwarmen.

SpeeTherm: De ideale keuze

SpeeTherm is de perfecte oplossing voor stijve, zwevende afwerkvloeren zoals laminaat of duoplank, net als betonnen of (instabiele) houten ondervloeren. Het systeem is ook geschikt voor slaapkamers waar je snelle opwarming en afkoeling wilt, en voor ondervloeren met een maximale belasting.

SpeeTherm is een droogbouw vloerverwarmingssysteem dat bestaat uit voorgevormde EPS vloerplaten, AluTherm warmtegeleidingsprofielen en SpeeTube verwarmingsbuizen. Met een minimale opbouwhoogte vanaf 15 mm is SpeeTherm 15 een zeer dun systeem. Als je meer opbouwhoogte beschikbaar hebt, biedt het SpeeTherm 30 systeem een opbouwhoogte van 30 mm en dat zorgt voor dubbel zoveel isolatie als het SpeeTherm 15 systeem.

FotoVloerverwarming op de bovenverdieping: Comfortabel en Duurzaam

Duurzamer en esthetisch

Op bovenverdiepingen, zoals slaapkamers, badkamers of werkkamers, worden meestal (design)radiatoren gebruikt voor verwarming. Het nadeel van radiatoren is dat ze zichtbaar zijn, ruimte innemen en veel energie verbruiken. Een duurzamere en esthetische optie is vloerverwarming. Vloerverwarming maakt gebruik van een lagere aanvoertemperatuur, waardoor de cv-ketel minder energie (warmte) hoeft te genereren.

Verschillende behoeften per ruimte

Het verschil tussen het verwarmen van de bovenverdieping en de begane grond is het feitelijke gebruik van de verwarming. Zo wil je bijvoorbeeld dat de badkamer 's ochtends lekker warm is, terwijl je de slaapkamer alleen op specifieke momenten verwarmt.

Traditionele vloerverwarming is vaak zwaar en reageert traag. Als je een ruimte dan niet constant verwarmt, maar slechts af en toe, duurt het lang voordat de ruimte opwarmt. Gelukkig hebben de innovatieve systemen van WARP Systems een zeer snelle reactietijd. Ze zijn dus zeer geschikt voor ruimtes die je niet constant wilt verwarmen. Met behulp van een zone regelingssysteem kun je de verschillende ruimtes apart verwarmen.

FotoVloerverwarming op de bovenverdieping: Comfortabel en Duurzaam

Gezonder binnenklimaat

Een vloerverwarming zorgt voor een gezond en schone luchtkwaliteit en binnenklimaat in vergelijking met radiatoren. In het geval van radiatoren stijgt de warmte op en daalt later weer neer, wat resulteert in stofophopingen en zwevende stofdeeltjes. Met een watergedragen vloerverwarming wordt gebruik gemaakt van stralingswarmte, waardoor de lucht niet in beweging komt en de warme lucht niet opstijgt. Dit is voordelig voor de gezondheid, vooral voor mensen met een stofallergie. Daarnaast vereist vloerverwarming geen onderhoud, terwijl je cv-ketel natuurlijk wel onderhouden moet worden. Een bijkomend voordeel is dat vloerverwarming ook kan koelen. In dat geval circuleert er koud water door de buizen in plaats van warm water.

Wil je meer weten over vloerverwarming of andere verwarmingssystemen zoals plafondverwarming en wandverwarming? Download hier de informatie brochure of vraag informatie aan en bezoek de website van warp-systems.nl.

WARP Systems

Het meest veelzijdige en complete systeem om iedere ruimte te verwarmen en te koelen.

Informatie aanvragen bij WARP Systems

Hoe wilt u de informatie ontvangen?

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen