pinterest
Tips voor een mooie vloer

Tips voor een mooie vloer

De vloer is de basis van je interieur en die wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. In dit artikel geven we tips hoe je je vloer het beste kan beschermen.

Maak je meubels vloervriendelijk

Wanneer je stoelen en meubels over de vloer schuift, kan je deze behoorlijk beschadigen. Bij het verplaatsen van meubels, kan je deze het beste optillen en niet verschuiven. Bij stoelen is het schuiven bijna niet te voorkomen. Maak ze vloervriendelijk met vilten doppen, wielen of glijders onder de stoelpoten. Deze bescherming zorgt ervoor dat de stoelen geen krassen geven en zorgen voor het dempen van geluid. Is het vilt versleten? Dan kan je deze gemakkelijk vervangen door een nieuw viltschijfje. 

Regelmatig schoonmaken 

Vuil, zand of steentjes kunnen jouw mooie vloer beschadigen. Maak de vloer daarom regelmatig schoon. Door wekelijks te stofzuigen, vegen of dweilen voorkom je ongewenste krassen. Let op dat de wielen van je stofzuiger soepel rollen en dat de veger geen harde haren heeft, zo zorg je ervoor dat je schoonmaakapparaten geen krassen achterlaten op je vloer. 

Voorzichtig met water

Sommige vloeren zoals parket en laminaat kunnen kromtrekken door vocht. Daarom is het belangrijk om niet teveel water te gebruiken bij het dweilen van je vloer. Let erop dat je de dweil altijd goed uitwringt, zodat je de vloer niet te vochtig maakt. Ook de luchtvochtigheid in huis kan belangrijk zijn voor je vloer. Check bij de aanschaf van je vloer altijd even wat de ideale omstandigheden zijn voor jouw nieuwe vloer!

Bekijk hier meer tips voor het beschermen en het onderhouden van je vloer.

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen