pinterest
Zonwering trends van 2024

Zonwering trends van 2024

Bij het kiezen van zonwering is het verstandig om rekening te houden met de toekomst. Een zonnescherm, rolluiken of screens gaan jaren mee, en het is daarom handig om goed na te denken over je aankoop. Omdat zonwering geen product is dat snel vervangen wordt, zijn de meeste trends ook voor langere tijd relevant.

We zien echter de laatste jaren een verschuiving in stijl en er blijven ook ontwikkelingen op het gebied van technologie. Zon en Scherm neemt je graag mee in de trends van 2024.

1. Slimme zonwering

Slimme zonwering is al een aantal jaar in opkomst en ontwikkelt zich steeds verder. Waar de zonneschermen met draaistang vroeger overal aan de gevel hingen, is het nu vooral een budgetkeuze. De meeste zonneschermen werken tegenwoordig met een elektrische motor, wat het gebruiksgemak aanzienlijk vergroot.

Al jaren zien we de elektrische motor bediend worden met een wandschakelaar. De laatste tijd zijn er echter meer opties, zoals een afstandsbediening en zelfs een smartphone-app. Hiermee kun je je zonnescherm op afstand bedienen, en zelfs de rolluiken, screens en raamdecoratie kunnen zo bediend worden. Je hoeft dus nooit meer je stoel uit en je hoeft zelfs niet eens thuis te zijn.

2. Zonnescherm op zonne-energie

Een echt nieuwe trend die we in 2024 vaker gaan zien is het zonnescherm op zonne-energie. Dit is echt een nieuwe ontwikkeling. De laatste jaren zagen we al solar-rolluiken en solar-screens opkomen en dat is erg effectief gebleken. Nu zijn dus ook de zonneschermen aan de beurt.

Met een zonnescherm op zonne-energie ben je verzekerd van een uiterst modern zonnescherm. Omdat het scherm zichzelf oplaadt via het solar-paneeltje, wordt er geen stroom verbruikt via de gebruikelijke stroomvoorziening. Dit scheelt enorm in je energierekening! Ook zijn deze zonneschermen makkelijk te monteren, omdat er niet naar binnen geboord hoeft te worden voor kabels.

Bang dat er te weinig zon is voor het opladen? De solar-paneeltjes maken gebruik van daglicht, en werken dus ook op een bewolkte dag. Alleen bij een totale zonsverduistering van een aantal weken zal het paneeltje het niet meer doen. Gelukkig komt dat nooit voor!

3. Minimalistische designs

Op het gebied van stijl zien we al een aantal jaren een verschuiving en dat wordt goed doorgetrokken in 2024. Waar je een aantal jaar geleden veel kleur zag, zien we nu vooral grijstinten en rustige kleuren. De tijd van kleurrijke doeken lijkt voorbij, alhoewel we dat nog steeds vaak zien op traditionelere gebouwen. Een mooi klassiek pand met geel-wit gestreepte markiezen is bijvoorbeeld erg charmant.

Bij de meeste zonwering zien we echter toch veel neutrale tinten zoals antraciet, grijs, beige en wit. Dit hoeft zeker niet saai te zijn! Denk eens aan een beige zonneschermdoek met een subtiel streepje erin. Of juist een strak antraciet doek dat je terras meteen een luxe en moderne uitstraling geeft.

Ook betreft binnenzonwering zien we veel neutrale tinten die de ruimte rust en warmte geven. Zo zien we veel zwarte jaloezieën, plissé gordijnen in gebroken wit, en lichtgrijze rolgordijnen.

Zonwering is een mooie investering in je huis. Of je nu gaat voor een zonnescherm op zonne-energie, strakke screens of plissé gordijnen, je wilt er lang van kunnen genieten. Kies daarom voor tijdloze designs en geniet jaren van je zonwering.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen