pinterest
Zo verhoog je op eenvoudige wijze de waarde van je huis

Zo verhoog je op eenvoudige wijze de waarde van je huis

Wat kun je doen om de waarde van de woning te verhogen, zonder dat het een fortuin kost? Ongeacht of je in een appartement of huis woont, met kleine aanpassingen kun je wijzigingen aanbrengen die tot een waardestijging van de woning leiden. Hier volgen een aantal tips om dat te doen, niet in de laatste plaats vóór een mogelijke verkoop.

Optimaliseer het licht

Een meer uitnodigende indruk kan gecreëerd worden door een goede verlichting in het huis. Hier is het goed om eerst met de hal te beginnen. Een kleine en donkere hal is wellicht niet iets wat een potentiële koper graag tegenkomt. In moderne woningen willen de meeste mensen de sterkte van de verlichting kunnen kiezen op basis van hun behoeften. Als je zoiets eenvoudigs doet als het installeren van lichtdimmers, kun je de waarde van het  huis op een kosteneffectieve manier verhogen.

Pak duidelijke gebreken aan

Potentiële kopers zullen enthousiast zijn om de woning te kopen en overtuigd raken dat het huis verzekeren een goed idee is als er geen duidelijke gebreken zijn. Verhoog de waarde van het huis daarom door dingen te repareren die niet goed werken of visuele gebreken vertonen, zoals een kapotte afzuigkap, een gebarsten wastafel in de badkamer, een lekkende kraan of een versleten wc-bril. Als je een douchecabine of badkuip hebt die in zeer slechte staat verkeert, kan het de moeite waard zijn om deze te vervangen. Als de tegels in de badkamer of keuken beschadigd zijn, zal het vervangen van deze tegels de aanblik aanzienlijk verbeteren.

Pak de muren aan

Heb jij extreme kleuren die opvallen in één van de kamers, of een behang dat betere dagen heeft gekend? Nieuwe verf of mooi behang kopen hoeft niet duur te zijn. Door versleten muren opnieuw te schilderen kun je eenvoudig de waarde van het huis verhogen, omdat de potentiële koper een heel ander gevoel krijgt dan bij muren met gaten, vlekken en afbladderende verf. Hier kun je van de mogelijkheid gebruikmaken om ook het eventueel verkleurde plafond te schilderen. Dit kan potentiële kopers over de streep halen om tot een koop over te gaan, en meer informatie te zoeken over de mogelijkheden om het huis te verzekeren.

Verf de keukendeuren

Hetzelfde geldt voor de keukendeuren. In plaats van het hele interieur te vervangen, kun je de versleten keukendeuren en kasten schilderen. Als je overweegt te verkopen, kan het immers zijn dat de nieuwe eigenaren een heel ander idee hebben van hoe ze de keuken willen hebben. Het is daarom niet logisch om de keuken volledig te veranderen. Wat echter belangrijk is als je wilt overschilderen, is om lichte en neutrale kleuren te gebruiken die niet te veel opvallen. Welke aanpassingen ga jij maken?

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen