pinterest
Zelf de voordeur schilderen? Lees deze aandachtspunten door

Zelf de voordeur schilderen? Lees deze aandachtspunten door

Een fris geschilderde voordeur draagt bij aan het mooie aanzicht van je woning. Na verloop van tijd is een nieuwe laag verf noodzakelijk, maar het kan ook zo zijn dat je gewoon toe bent aan een ander kleurtje. Wat jouw reden voor deze schilderklus ook is, het kan nooit kwaad om eerst een paar tips door te lezen. Hieronder staan een aantal belangrijke aandachtspunten om ervoor te zorgen dat dit schilderproject een succes wordt.

Voorbereiding

Om te beginnen moet je je natuurlijk goed voorbereiden. Verwijder het deurbeslag zoals handgrepen, sloten en brievenbussen. Is dit niet mogelijk of vind je het te veel gedoe? Plak het dan zorgvuldig af met tape. Plak ook kozijnen af en dek de grond af om te voorkomen dat er verfspetters op ongewilde plekken terechtkomen. Het is belangrijk om de afplaktape te verwijderen terwijl de verf nog een beetje nat is om scherpe lijnen te behouden.

Kleur en verf kiezen

Voordat je een kleur voor je voordeur kiest, is het verstandig om te controleren of je zomaar de kleur van deze buitendeur mag veranderen. Kies vervolgens een tint die goed past bij de stijl van je woning en bij de omgeving. Blauw- en groentinten werken vaak goed en kunnen een elegante uitstraling geven. Zodra je de kleur hebt bepaald, kun je geschikte verf en een bijpassende primer aanschaffen. De Sikkens Rubbol SB is een uitstekende keuze voor buitenschilderwerk. Deze buitenlak is weersbestendig en kan worden aangebracht op hout, metaal en kunststof. Het heeft een hoogglans afwerking en blijft tot maar liefst 8 jaar mooi.

Schuren en gronden

Het oppervlak dat je gaat schilderen moet goed worden voorbereid voor een duurzaam resultaat. Verwijder oude verflagen en schuur het materiaal grondig op. Dit zorgt voor een betere hechting van de nieuwe verflaag. Breng vervolgens een primer aan die perfect samengaat met de gekozen verf, zodat het nog langer blijft zitten.

Verven in dunne lagen

Begin met het schilderen van de hoeken en randen met een kwast. Voor de grotere oppervlakken kun je een roller gebruiken. Werk altijd van boven naar beneden om druipers te voorkomen en breng de verf in dunne lagen aan. Je kunt beter in twee dunne laagjes verven dan één dikke laag.

Droogtijden

Het is belangrijk om goed op de droogtijden te letten, zowel bij de primer als bij de lak. Onthoud dat ‘stofdroog’ niet hetzelfde is als ‘overschilderbaar’. Laat de verf liever iets langer drogen en uitharden dan dat je te snel een nieuwe laag aanbrengt. Houd ook rekening met de weersomstandigheden en temperatuur. Schilder bij voorkeur op droge dagen en niet in de volle zon.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen