pinterest

Tips bij het renoveren van een slaapkamer

Het inrichten van een slaapkamer brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Zo wil je er voldoende ruimte hebben voor het opbergen van je kleding, zonder dat de ruimte al snel te druk wordt. Daarbij moet een slaapkamer rust uitstralen en een frisse start van de dag bieden. Hoe pak jij het inrichten van de slaapkamer aan? In dit artikel helpen we je op weg. 

Eén van de elementen die zeker niet mag ontbreken in een slaapkamer is een losse, comfortabele zetel. Met een fauteuil heb je altijd een plek om je outfit van de dag neer te leggen. Het voorkomt dat kleding al snel op de grond belandt, voordat je naar bed gaat. Daarbij biedt de zetel je de ruimte om je even terug te trekken; een plek om te genieten van een mooi boek of je favoriete woontijdschrift. 

Start met het bepalen van de stijl voor de slaapkamer 

Slaapkamers kunnen in verschillende stijlen worden ingericht. Denk aan het verschil tussen een landelijk ingerichte slaapkamer, een slaapkamer met industriële elementen en bijvoorbeeld een ruimte met klassieke uitstraling. Op een platform als Pinterest of Instagram doe je veel inspiratie op, wanneer je het lastig vindt te bepalen welke materialen en kleuren bij deze stijlen horen. Welke van de genoemde stijlen spreekt jou het meeste aan?  

Kijk niet alleen naar de slaapkamer als losse ruimte; de gekozen stijl moet ook min of meer passen bij de stijl in de woon- en bijvoorbeeld eetkamer in huis. Gebruik je daar stoere, eikenhouten meubelen? Kijk in dat geval ook eens naar de verschillende houten bedframes voor de slaapkamer. In een woonkamer met voornamelijk industriële elementen wordt vaak veel gebruik gemaakt van zwart metaal of aluminium; gebruik deze materialen in zo’n geval ook in de slaapkamer. Een metalen bedframe staat prachtig in een industrieel ingerichte ruimte. 

Pak de vloer aan voor het inrichten van de ruimte 

Voordat je de nieuwe meubels in de slaapkamer plaatst, kan het verstandig zijn de vloer te renoveren. Populair is tegenwoordig het gebruik van vloerverwarming in deze ruimte. Dat zorgt iedere dag voor een fijne start! Niets is vervelender dan wakker worden met koude voeten in de winter en het vroege voorjaar. 

Combineer je de vloerverwarming met een moderne, strakke gietvloer in de slaapkamer? Ga je wellicht voor de mix van vloerverwarming met pvc? Ook populair is de authentieke houten vloer. Het straalt veel warmte uit. Let erop, dat een houten vloer minder goed te combineren valt met vloerverwarming dan bijvoorbeeld pvc.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen