pinterest

Op welke technische eigenschappen wordt een lichtstraat uitvoerig getest?

Een lichtstraat is een raam dat in het plafond wordt geïnstalleerd. Er worden een of meerdere ramen naast elkaar in het plafond geplaatst, welke samen voor de lichtstraat zorgen. Het biedt meer lichtinval dan een normaal raam, waardoor je huis of kantoor ruimtelijker en helderder lijkt. Lichtstraten zijn ideaal voor ruimtes waar natuurlijk daglicht gewenst is, maar waar bijvoorbeeld geen mogelijkheid is om een traditioneel raam te plaatsen. 

Een lichtstraat in huis biedt veel voordelen. Een lichtstraat draagt bij aan een gezond en aangenaam klimaat binnen in je huis. Ze zorgen voor natuurlijk licht, wat niet alleen goed voor je gemoedstoestand is, maar wat ook het energieverbruik in huis verlaagt. Ook heeft een lichtstraat een esthetisch voordeel, het is nou eenmaal een mooie toevoeging aan je huis. Het geeft je woning een moderne, stijlvolle uitstraling. De verschillende stijlen en maten van de lichtstraten staan bovendien garant voor een unieke ervaring. Je kunt er alle kanten mee op. Leer er meer over in dit artikel. 

De voordelen van een lichtstraat

Heb je een uitbouw laten plaatsen aan je huis, maar wil je deze nog verder aanpassen? Kies dan voor plaatsen lichtstraat op een uitbouw. Dit heeft verschillende voordelen. Zo kun je kiezen uit verschillende standaard maten, tot wel 760 centimeter. De isolatiewaarde van de lichtstraat is zeer hoog en brengt meteen extra daglicht met zich mee. Je zult meteen verschil merken. Het design van de lichtstraat is strak, modern en stijlvol. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om een lichtstraat te nemen met zonwering, welke geplaatst kan worden op het dak van de uitbouw. Er wordt 10 jaar garantie gegeven op de lichtstraat en de lichtstraat is beschermd tegen water en vuil. 

Een lichtstraat met twee delen

Het is ook mogelijk om een lichtstraat te plaatsen die uit twee delen bestaat. De kenmerken lichtstraat twee delen zijn als volgt:

  • De maatvoering begint bij 385 cm en loopt op tot een maximale overspanning van liefst 760 cm met slechts 1 koppeling.
  • Het zichtbare koppeldeel is net als bij de XL slechts 40mm breed en afgewerkt in dezelfde kleur als de opstand. 
  • De 2 delen van de lichtstraat zijn feitelijk 2 daklichten die in het werk gekoppeld kunnen worden.

Veiligheid van de lichtstraat

Veiligheid is altijd een belangrijk aspect bij het installeren van een lichtstraat in huis. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je een lichtstraat koopt die voldoet aan alle relevante veiligheidsnormen. Bij het installeren van de lichtstraat moet je vermijden dat elektrische leidingen of waterleidingen worden geraakt en dat er geen risico's zijn voor kortsluiting. 

Het is ook belangrijk om te weten dat lichtstraten warm kunnen worden. Zorg ervoor dat de lichtstraat buiten het bereik van kinderen wordt geïnstalleerd, zodat er geen risico is dat brandwonden worden veroorzaakt. De lichtstraten van Vlakke Lichtkoepel voldoen volledig aan de strengste kwaliteitseisen. Ze zijn uitvoerig getest en daardoor helemaal geschikt om toegevoegd te worden aan de uitbouw. Ook zijn de lichtstraten voorzien van het Politiekeurmerk ‘veilig wonen’. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen