pinterest
Onderhoudstips voor een laminaatvloer

Onderhoudstips voor een laminaatvloer

Als je net een nieuwe laminaatvloer hebt aangeschaft, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Het is daarom belangrijk om de vloer goed te onderhouden. Maak het regelmatig schoon en reinig het op de juiste manier. Hieronder lees je een aantal handige tips voor het onderhoud.

Stofzuigen met zachte borstel

Om beschadigingen te voorkomen, is het essentieel om de laminaatvloer regelmatig schoon te maken met een stofzuiger. Vuil en zandkorrels kunnen namelijk wrijving veroorzaken onder schoenen of poten van meubelstukken, waardoor er krassen ontstaan. Het is daarom niet overbodig om bijna iedere dag (minstens eens per week) de stofzuiger erbij te pakken. Gebruik altijd een zacht opzetstuk en maak deze zachte borstel regelmatig schoon. Anders kan de toplaag van het laminaat alsnog worden aangetast.

Gebruik van een deurmat

Pak het probleem ook aan bij de bron: namelijk de buitendeur. Leg buiten een schoonloopmat neer en gebruik binnen een droogloopmat. Zo voorkom je dat je vuil meeneemt naar binnen en weet je zeker dat de schoenzolen droog zijn. Het is uiteraard nog beter om de schoenen in de gang uit te trekken.

Dweilen met lauwwarm water

Wanneer alleen stofzuigen niet voldoende is, kun je het laminaat dweilen. Vaak is een sopje niet nodig. Wat lauwwarm water en een klein scheutje schoonmaakazijn doet al wonderen. Zorg er wel voor dat je niet te nat dweilt. Laminaat kan niet zo goed tegen vocht. Wanneer er water tussen de naden terechtkomt, kan de vloer gaan opbollen. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

Vlekken verwijderen met microvezeldoek

Hardnekkige vlekken poets je weg met een microvezeldoekje. Deze zachte doek zal de beschermende toplaag niet beschadigen. Probeer de vlekken eerst te verwijderen met lauwwarm water of een klein beetje schoonmaakazijn. Uiteraard geldt ook hierbij weer dat je zo min mogelijk water moet gebruiken. Werkt dit niet? Gebruik dan een speciaal schoonmaakmiddel voor laminaatvloeren. Allesreinigers of groene zeep kunnen de vloer dof maken en zijn dus geen goed alternatief. 

Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen

Het is verleidelijk om een lelijke vlek weg te poetsen met een agressief schoonmaakmiddel, maar toch raden we dit af. De schade die je veroorzaakt is in veel gevallen nog erger dan de vlek! Als je echt een laatste redding zoekt, kun je een klein beetje aceton op een microvezeldoek doen en hiermee de hardnekkige vlek voorzichtig wegpoetsen. Gebruik de aceton nooit direct op het laminaat en veeg nog even na met een lichtvochtige doek. Zo kun je de vloer langer mooi houden.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen