pinterest
5x waarom een PVC vloer in de woonkamer een goed idee is

5x waarom een PVC vloer in de woonkamer een goed idee is

Op zoek naar een vloer voor in je woonkamer? Deze zoektocht kan best lastig zijn, omdat er talloze vloersoorten zijn waar je uit kunt kiezen. Een vloersoort die in de laatste jaren enorm in populariteit is gestegen, is een PVC vloer. Dit is dan ook zeker een type vloer die je voor jouw woonkamer kunt overwegen. Waarom deze vloer in de woonkamer een goed idee is? Wij hebben een aantal redenen voor je verzameld!

De vloer heeft een lange levensduur

Een van de redenen om te kiezen voor een PVC vloer in de woonkamer, is omdat het een lange levensduur heeft. Omdat PVC vloeren een beschermende toplaag hebben, zijn de vloeren vrij sterk. En hoe sterker de toplaag is, hoe beter de levensduur is. In vergelijking met andere vloersoorten, zoals bijvoorbeeld tapijt of laminaat, gaat een PVC vloer lang mee. Mits goed onderhouden gaat een PVC vloer maar liefst 25 jaar mee, waardoor je er voor een lange tijd van kunt genieten in je woonkamer 

Het is onderhoudsvriendelijk

Een ander voordeel van deze vloersoort is dat het onderhoudsvriendelijk is. Dat betekent dat je maar weinig omkijken hebt naar het onderhouden van deze vloer. Door het gladde oppervlak is de vloer goed schoon te houden. Dit is een kwestie van regelmatig stofzuigen en dweilen. 

Het heeft een geluiddempende werking

Met een PVC vloer kun je geruisloos door de woonkamer lopen, zonder al te veel geluid te horen. Dit is fijn als je bijvoorbeeld kinderen hebt die regelmatig door het huis heen rennen of als je boven- of onderburen hebt. Door de geluiddempende werking hoef je jezelf niet druk te maken over dat de vloer veel geluid maakt als iemand eroverheen loopt.

Geschikt voor vloerverwarming

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer, is het ook handig om te kijken naar of je wilt beschikken over vloerverwarming. Vloerverwarming kan het wooncomfort in huis verhogen, waardoor het zeker iets is om te overwegen. Mocht je hier graag over willen beschikken, dan zit je met een PVC vloer goed. Niet ieder vloertype is geschikt voor vloerverwarming, maar een vloer van PVC wel. Deze vloer laat warmte goed door en is daardoor ideaal in je woonkamer. 

Kiezen voor iets dat bij je wensen en interieur past

Ga je kijken naar een PVC vloer, dan kan dit een flinke zoektocht worden. Deze vloeren zijn te koop in talloze soorten, stijlen en afwerkingen. Dit maakt het mogelijk om voor een vloer te kiezen die echt bij jouw wensen past en daarnaast goed aansluit bij de rest van je huis. Van diverse kleuren tot talloze patronen: je mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien zijn PVC vloeren te koop in diverse prijsklassen, waardoor je naar iets kunt zoeken dat binnen jouw budget past. Van goedkoop een PVC dekvloer kopen tot een wat duurdere variant: jij bepaalt wat je in je woonkamer wilt hebben!

Een PVC vloer in de woonkamer heeft zoals je hebt kunnen lezen meerdere voordelen. Als je nog op zoek bent naar een mooie vloer voor in deze ruimte, dan is het dus zeker een vloertype dat je kunt overwegen. Kies je voor deze vloer en onderhoud je deze goed, dan kun je hier jarenlang van genieten!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen