pinterest
Huis inrichten? Begin bij je vloer!

Huis inrichten? Begin bij je vloer!

Als huiseigenaar heb je talloze mogelijkheden als het gaat om het kiezen van vloeren voor je huis. Elke vloer heeft zijn eigen kenmerken en uitstraling, en het kiezen van de juiste vloer is essentieel voor het creëren van de gewenste sfeer in je interieur. Hier zijn enkele populaire vloertypes en tips voor het stylen van meubels in combinatie met deze vloeren.

Laten we beginnen met parketvloeren. Parketvloeren hebben een tijdloze en elegante uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en afwerkingen. Een populaire stijl die goed past bij parketvloeren zijn deense meubelen. Deens design staat bekend om zijn strakke lijnen, eenvoudige vormen en functionaliteit. 

Om je meubels te stylen met een parketvloer in Deens design, kun je kiezen voor meubels met slanke en minimalistische ontwerpen. Denk aan strakke banken en stoelen met houten poten en een eenvoudige, maar stijlvolle salontafel. Voeg enkele subtiele decoratieve accessoires toe, zoals een plant of een mooie vaas, om de ruimte compleet te maken.

Tegels

Een andere populaire keuze voor vloeren zijn tegels. Tegels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals keramiek, porselein, natuursteen en zelfs beton. Elk type tegel heeft zijn eigen unieke uitstraling en functionaliteit. Bij het stylen van meubels met tegelvloeren, is het belangrijk om rekening te houden met de kleur en textuur van de tegels. 

Als je bijvoorbeeld kiest voor keramische tegels met een neutrale kleur, kun je meubels met levendige kleuren en patronen toevoegen om een levendige en speelse uitstraling te creëren. Denk aan een kleurrijke bank met bijpassende kussens en een opvallende vloerkleed. Op een betonnen vloer kun je ook heel mooi minimalistisch ontworpen meubels toevoegen zoals de meubels van Carl Hansen & Søn. Combineer het met een warm tapijt en het geheel komt geweldig samen.

Laminaat

Laminaatvloeren zijn een betaalbaar en veelzijdig alternatief voor houten vloeren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen en kunnen een warme en gezellige sfeer aan je huis geven. Bij het stylen van meubels met laminaatvloeren, kun je een breed scala aan stijlen aanhouden. Voor een eigentijdse uitstraling kun je kiezen voor meubels met strakke lijnen en metallic accenten. 

Combineer bijvoorbeeld een moderne bank met bijpassende stoelen en een eettafel met een glazen blad. Voeg enkele minimalistische decoratieve items toe, zoals een moderne tafellamp of een elegante klok om de ruimte af te maken.

Tapijt

Tot slot is er ook nog tapijt. Tapijt voegt warmte en comfort toe aan een ruimte en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen. Bij het stylen van meubels met tapijt, is het belangrijk om de kleur en textuur van het tapijt af te stemmen op de rest van het interieur. Het trekt namelijk sterk de aandacht van het oog waardoor het al snel te druk kan lijken in je huis.

Desondanks kun je prima bepaald meubilair combineren met tapijt op de vloer. Kies voor een comfortabele bank met kussens en een zachte fauteuil. Voeg enkele gezellige elementen toe, zoals een vloerkussen om de ruimte uitnodigend te maken. Je kunt dit bijvoorbeeld doen in een kleinere kamer, een dode hoek in je huis of ergens waar je niet dagelijks overheen loopt. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen