pinterest

Canvas schilderij en vloeren: dé match voor een compleet interieur

Voor het vormen van een harmonieus interieur zijn wanddecoraties echt onmisbaar. Een veelzijdige en populaire optie om persoonlijkheid aan de muur te hangen, is een canvas schilderij. Wist je al dat de combinatie van een canvas schilderij dat aansluit bij jouw vloer het interieur helemaal af kan maken?

Om deze fraaie combinatie voor elkaar te krijgen, is het belangrijk om bij de keuze van canvas schilderij rekening te houden met de kleur en het patroon van de vloer. Als je dit doet, kun je jouw interieur in een handomdraai naar een hoger niveau tillen.

Houten vloer met natuurlijk canvas schilderij

Houten vloeren zijn duurzaam en terug te vinden in veel Nederlandse huizen. Bovendien straalt een houten vloer warmte uit. Het is dan ook belangrijk om een canvas schilderij te kiezen dat ook een warme uitstraling heeft. Een aantal passende prints waarmee je bij Topdoek een canvas schilderij kunt laten bedrukken, zijn: Schotse hooglanders met de ruige natuur als achtergrond of kleurrijke bossen. Deze beelden accentueren de uitstraling van de houten vloer en brengen tegelijkertijd een vleugje natuur in huis. Uiteraard zijn ook andere beelden van dieren als vossen of herten uitermate geschikt voor een landelijke sfeer in huis.

Tegelvloer combineren met diverste stijlen

Naast de houten vloeren zijn ook tegelvloeren erg populaire vanwege de duurzaamheid. Daarnaast is een tegelvloer ook nog eens heel goed te combineren met diverse stijlen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende stijlen in combinatie met een canvas schilderij:

  • Mediterraanse look: deze look kan worden versterkt door een canvas doek met beeld van een zonnig strand of kleurrijke bloemenveld aan de muur te hangen.
  • Moderne minimalistische sfeer: abstracte en geometrische patronen op canvas leggen de nadruk op de strakke lijnen van de tegelvloer. De minimalistische look creëer je door te kiezen voor patronen in grijstinten.
  • Oosterse mystiek: deze kalme look kan worden uitgestraald door de toevoeging van een canvas schilderij met een Boeddha beeld, lotusbloem of ander typisch Aziatisch landschap aan de muur.
  • Natuurlijk rustiek: kies voor canvas met beelden van boslandschappen, watervallen, of bloeiende tuinen. De rustieke en natuurlijke uitstraling sluit perfect aan op natuurlijke textuur van de tegelvloer.
  • Industrieel stoer: industriële interieurs met tegelvloer kunnen worden opgeleukt met canvas schilderijen van streetart of graffiti voor een stoere look.

Laminaatvloer met moderne kunst

Een betaalbare en populaire vloer die eenvoudig in onderhoud is, is toch wel de laminaatvloer. Uiteraard is het afhankelijk van de kleur van jouw laminaatvloer, maar over het algemeen sluiten canvas schilderijen met moderne prints perfect aan op laminaat. Bij moderne prints kan worden gedacht aan abstracte beelden, doorkijkjes of skylines van wereldsteden. Dit soort beelden benadrukken de strakke look van laminaatvloeren. Ook een wereldkaart op canvas schilderij is een uiterst geschikte keuze om een avontuurlijk touch aan het interieur toe te voegen.

Kortom, als je canvas schilderij kiest dat matcht bij de vloer die je hebt, creëer je een harmonieus interieur met een fijne sfeer. Probeer online diverse combinaties en maak je interieur extra speciaal met de juiste vloer en schilderijen.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen