pinterest

Dit zijn de belangrijkste voordelen van een PVC vloer

PVC heeft zich in de laatste jaren enorm ontwikkeld. Het zal je dan ook niet verbazen dat mede hierdoor een PVC vloer één van de meest populaire vloeroplossingen voor in huis is. Ze onderscheiden zich als echte allrounders! Of het nu een houtlook visgraat vloer voor de slaapkamer en woonkamer is of in een tegellook voor de inrichting van je badkamer of keuken, de keuze is reuze. In dit artikel hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet. Lees snel verder! 

#1 - Enorm veel keuze

De vele voordelen van een PVC-vloer liggen bijna voor de hand. Het heeft weliswaar een hogere aanschafprijs dan een laminaatvloer, maar PVC vloeren zijn wel verkrijgbaar in een schat aan talloze kleuren, ontwerpen en afwerkingen. De verschillende houtlooks maken indruk met hun realistische uitstraling. De imitaties van natuurlijke houtstructuur en houtnerf zijn zo nauwkeurig ontworpen, dat ze nauwelijks van echte houten planken te onderscheiden zijn. 

#2 - Geschikt voor vloerverwarming

PVC vloeren zijn over het algemeen geschikt voor gebruik op vloerverwarming, omdat ze relatief dun zijn. Ze hebben daardoor een lage warmtedoorweerstand. Dit is echter wel afhankelijk van de dikte en het materiaal van de vloer. Geadviseerd wordt om de PVC vloer over het gehele oppervlak te verlijmen, zodat de vloerverwarming zo efficiënt mogelijk kan werken.

#3 - Lange levensduur

Een ander belangrijk voordeel is dat goede kwaliteit PVC vloeren bekend staan om hun lange levensduur van zo’n 20 tot 30 jaar. Ter vergelijking: een laminaatvloer gaat gemiddeld zo’n 5 tot 15 jaar mee, dus tel uit je winst! 

#4 - Onderhoudsvriendelijk

PVC vloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk en eenvoudig schoon te maken dankzij het gladde oppervlak. Dit maakt een PVC vloer ook geschikt voor huishoudens met jonge, spelende kinderen. Er hoeven geen speciale schoonmaakmiddelen gebruikt te worden om de vloer er weer netjes opgeruimd uit te laten zien. Vlekken, vuil en stof kunnen namelijk met een dweil en een stofzuiger zeer eenvoudig verwijderd worden. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen