5x tips voor het verduurzamen van je vloer

Duurzaam wonen wordt steeds populairder. Als jij ook veel waarde hecht aan duurzaamheid, kan het geen kwaad om te kijken hoe jij jouw woning kunt verduurzamen. Een van de dingen die je zou kunnen doen, is het verduurzamen van je vloer. Er zijn een aantal tips die dit makkelijker voor jou kunnen maken. Welke tips dit zijn? Dat lees je hier!

Ga op zoek naar een duurzame vloer

Het spreekt natuurlijk voor zich als je jouw vloer wilt verduurzamen, maar het zoeken naar een duurzame vloer is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Niet iedere vloer is even duurzaam en daarom kan de keuze voor de perfecte vloer best lastig zijn. Bij het kijken en vergelijken van vloersoorten is het goed om te kijken naar diverse aspecten. Denk hierbij aan het productieproces, welke stoffen er gebruikt zijn, de levensduur, de recyclemogelijkheden en welk onderhoud nodig is. Op deze punten is het goed om vloeren met elkaar te vergelijken. Als je op zoek bent naar een duurzame vloer voor in je huis, zou je in ieder geval kunnen denken aan een kurkvloer, houten vloer of bamboevloer.

Het isoleren van de vloer

Zeg je verduurzamen, dan zeg je isolatie. Dit speelt een grote rol in het verduurzamen van je woning. Het isoleren van de vloer is dan ook belangrijk om te doen om duurzamer te wonen. Een goede vloerisolatie zorgt er niet alleen voor dat de temperatuur aangenamer wordt in huis, maar ook kun je hierdoor besparen op de energiekosten. Het isoleren van de vloer is op diverse manieren mogelijk, dus doe hier vooraf vooral even research naar.

Een goede ondervloer kiezen

Wat je niet moet vergeten, is dat ook een goede ondervloer in huis ontzettend belangrijk is. Dit zorgt er namelijk voor dat de basis voor je vloer verstevigd wordt. Daarnaast is het zo dat het een positief effect hebt op het dempen van geluid en op de isolatie in huis. Hoe beter de ondervloer is die je kiest, hoe langer je van je vloer kunt genieten. Er zijn talloze verschillende ondervloeren beschikbaar. Doe hier genoeg onderzoek naar of laat je adviseren om hier een juiste keuze in te maken. 

Vloerverwarming installeren

Nog een manier om je vloer te verduurzamen is door vloerverwarming te installeren. Vloerverwarming is ontzettend populair en dat is natuurlijk niet zonder reden. Hiermee zijn koude voeten echt verleden tijd. Daarnaast heeft vloerverwarming als voordeel dat het ruimte in huis kan besparen. Het kan namelijk gebruikt worden in plaats van radiatoren, welke natuurlijk wel in het zicht staan. Met vloerverwarming hoeft dit niet meer en kun je dus van extra ruimte in huis genieten. Vloerverwarming is bovendien een stuk duurzamer dan gewone verwarmingen, waardoor je hiermee een duurzame keuze maakt. De warmte wordt gelijkmatiger verdeeld en hierdoor kun je energie besparen.

De vloer goed onderhouden

Bovenstaande stappen doorlopen? Dan heb je waarschijnlijk een mooie vloer in huis liggen. Echter ben je er dan nog niet, want ook het onderhouden hiervan is een belangrijke stap om duurzamer te wonen. Hoe beter jij de vloer onderhoudt, hoe minder snel het aan vernieuwing toe is en hoe langer je ervan kunt genieten. Hiermee verleng je dus de levensduur en dit is uiteraard duurzaam. 

Deze tips zijn goed om in gedachten houden als jij je vloer graag wilt verduurzamen. Als je hiermee aan de slag gaat, neem je bovendien gelijk een grote stap in duurzamer wonen. Zo draag jij je steentje bij aan een beter milieu! 

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen