Vloer in de gang of hal: hier moet je op letten

De uitstraling van de gang of hal bij de voordeur is heel belangrijk. Het is namelijk de eerste indruk die mensen krijgen van jouw woning. Sla deze ruimte dus zeker niet over bij het inrichten en decoreren. Een groot aandachtspunt is natuurlijk de vloer. Het moet niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch. In het onderstaande artikel lees je waar je precies op moet letten bij het aanschaffen. Zo kom je uiteindelijk tot de perfect vloer voor de entree!

Kies voor een krasbestendige vloer

Iedere dag lopen er veel voeten over de vloer in de gang of hal. Kinderen met gympen, bezoekers met hoge hakken of zelfs huisdieren met scherpe nagels. En dan hebben we het nog niet eens over de rolkoffers of paraplu’s met scherpe punten die vast regelmatig door de hal slingeren. Je begrijpt dus wel dat het noodzakelijk is om te kiezen voor een sterke en krasbestendige vloer.

Zorg ervoor dat de vloer vochtbestendig is

Met het typische Nederlandse weer zijn natte voetstappen in de gang bijna niet te voorkomen. Als je kiest voor een vochtbestendige vloer, hoef je je hier niet druk om te maken. Even met een droge doek eroverheen en het is weer schoon.

Check of de vloer onderhoudsvriendelijk is

Zelfs met een grote deurmat in de gang komt er nog een hoop vuil binnen. Van modder en sneeuw tot natte herfstbladeren. Het is dan fijn als de vloer niet alleen krasbestendig en vochtbestendig is, maar ook heel onderhoudsvriendelijk. Denk aan een PVC vloer of naadloze gietvloer. Deze kun je in een handomdraai schoonmaken.

Geef de complete gang of hal een make-over

Als je een nieuwe vloer gaat leggen, kun je vaak het beste de hele gang of hal aanpakken. Bijvoorbeeld met een likje verf op de muur of met nieuwe decoratie. Denk daarnaast ook aan de praktische zaken zoals het vernieuwen van een slot. Net als vloeren kunnen sloten ook verouderen en beschadigen. Je ziet het in eerste instantie niet, maar het is de moeite waard om dit even te checken. Laat jouw slot vervangen door een professionele slotenmaker om weer met een veilig gevoel de deur uit te gaan. Er zijn altijd vakmensen te vinden bij jou in de buurt. Zoek bijvoorbeeld naar slotenmaker Amsterdam en vraag meteen een gratis offerte aan!

Zorg ervoor dat de stijl aansluit bij je interieurstijl

Tot slot is het uiterlijk van de vloer natuurlijk ook belangrijk. Dit zorgt namelijk voor die goede eerste indruk. Kies een vloer die perfect aansluit bij jouw interieurstijl. Misschien is het zelfs mogelijk om de gang/hal vloer helemaal door te laten lopen in de aansluitende kamers. Op deze manier vormt alles een mooi geheel.

Vloer in de gang of hal: waar moet je op letten #vloer #wooninspiratie #verbouwen

BROCHURE AANVRAGEN

Woca -
Woca

Informatie aanvragen bij Woca

Deel dit artikel:

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen