pinterest
Mooie trends voor de vloer in 2018

Mooie trends voor de vloer in 2018

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? In het nieuwe Woonmagazine UW Vloer vind je alle mogelijkheden van de verschillende soorten vloeren, heel veel inspiratie, tips en trends. We zetten een paar mooie vloerentrends voor je op een rij.

Look-a-Like vloeren

FotoMooie trends voor de vloer in 2018

Look-a-Likes lijkt ook op vloerengebied het trendwoord van 2018 te worden. Zo zien we bijvoorbeeld keramisch parket de warme uitstraling van een houten vloer maar zonder het bijkomende periodieke onderhoud. Of vierkante houten vloertegels in de kleur van leisteen. De serie Mold van de vtwonen tegels by Douglas & Jones bestaat uit robuuste betontegels. In deze collectie ook de Mold Timber, een tegel met subtiele houtprint.
Foto: Jeroen van der Spek Styling: Cleo Scheulderman

FotoMooie trends voor de vloer in 2018

Maar ook kunststof vloeren die als ‘houten’ visgraat gelegd kunnen worden. Ze zijn niet meer van echt te onderscheiden en dat maakt de keuzemogelijkheden enorm. Vivafloors heeft een PVC collectie met visgraat in vier kleuren met een natuurlijke en matte uitstraling.

Ecologisch & milieuvriendelijk

Wat we nu zien gebeuren, is het gevolg van een continue ontwikkeling in de vloerenbranche. Duurzaam, ecologisch en milieuvriendelijk spelen hierbij een grote rol. Zo is ook de opmars van vloeren van kokoshout en bamboe niet meer te stoppen. Kokoshout heeft overigens een mooi verhaal: de kokosboom wordt pas gekapt op het moment dat de palm geen vrucht meer draagt en afsterft.

FotoMooie trends voor de vloer in 2018

De bamboe vloeren-collecties van Moso Bamboo bevatten tientallen verschillende vloertypes met een enorme variatie aan kleuren, stijlen en afwerkingen. Op de foto Bamboo Forest, de meest authentieke bamboe vloer.

Eenheid in het interieur

Steeds meer vloeren zijn geschikt voor elke ruimte in huis. Dus wanneer je één lijn in je interieur wilt aanhouden, dan kan dat.

FotoMooie trends voor de vloer in 2018

Omdat veel vloeren ook vochtbestendig zijn, kan je ze leggen in zowel de woonkamer als de badkamer en keuken. De vlakke en naadloze gietvloeren zijn verkrijgbaar in veel kleuren en geschikt voor elke ruimte. De Motion PU gietvloer op de fotois leverbaar in MONO (effen kleur) en in MIX (betonlook kleurschakering). Hier is gekozen voor een lichtgrijze, effen gietvloer in het hele huis. De vloer geeft veel rust, zodat de focus naar de rest van de inrichting gaat.

Een mooie bijkomstigheid is, dat onder vrijwel elke vloer tegenwoordig een vloerverwarming past.

Het magazine bestellen? Dat kan!

Klik op de foto & bestel UW Vloer magazine nu eenvoudig online!

FotoMooie trends voor de vloer in 2018

Foto: Sjoerd Eickmans
Styling: Danielle Verheul
Vloer: vtwonen tegels by Douglas & Jones Woodstone Chevron Whitewash

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen