pinterest
Keramisch parket: Het beste van twee werelden

Keramisch parket: Het beste van twee werelden

Wil je wel de warme uitstraling van een houten vloer maar zonder het bijkomende periodieke onderhoud? Dan is keramisch parket een aanrader. De vele voordelen die keramisch parket biedt ten opzichte van traditioneel parket maken dat keramisch hout in de laatste jaren is uitgegroeid tot een van de snelst groeiende keramische tegelsoorten.

Vloer met verbluffende hout imitatie

De imitatie van hout is verbluffend. De elkaar snel opvolgende ontwikkelingen in de technologie hebben ervoor gezorgd dat de keramische industrie zeer natuurgetrouwe replica’s kan maken. Keramisch parket is verkrijgbaar in vele houtmotieven zoals eiken, kersen of tropisch hardhout. De kleuren lopen uiteen van vergrijsd teak naar warme honingkleuren tot donker wengue.

FotoKeramisch parket: Het beste van twee werelden

De keramische parkettegels hebben naast een houtprint ook een voelbare houtstructuur en worden geproduceerd in lange stroken met een lengte tussen de 110 en 180 cm, of soms zelfs nog langer. De stroken zijn meestal 20 of 30 cm breed. Als je de keramische stroken dan ook nog in een wildverband legt zoals je een houten vloer of laminaat zou leggen, kun je nauwelijks nog verschil met echt hout ontdekken.

Geschikt voor badkamer & keuken

FotoKeramisch parket: Het beste van twee werelden

Je kunt keramisch parket overal in huis leggen. De lage poreusheid van de tegels maakt het een ideaal materiaal voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer of de keuken. Maar ook in de woonkamer of slaapkamer is het een praktische en mooie vloer. Heb je er al eens over nagedacht om keramisch parket tegen de wand te plaatsen? Het geeft je interieur een stoere en sfeervolle uitstraling.

Eenvoudig onderhoud

FotoKeramisch parket: Het beste van twee werelden

Keramisch parket is hygienisch en makkelijk schoon te houden. Er is geen onderhoud nodig zoals het schuren, lakken of in de was zetten van de vloer.  De vloer werkt niet, kraakt niet en scheurt niet. De houtlook tegels hebben een keiharde toplaag dus krassen en deuken krijgen geen kans. Zelfs na jarenlang intensief gebruik ziet keramisch parket er nog uit als nieuw.

Heerlijk warme voeten

FotoKeramisch parket: Het beste van twee werelden

Keramisch parket kan goed gecombineerd worden met vloerverwarming en is bovendien energiebesparend. De houtlook vloertegels kunnen de warmte namelijk goed geleiden en goed vast houden zodat het nog lange tijd aangenaam warm blijft nadat de thermostaat omlaag is gezet.

Terras met houtlook

FotoKeramisch parket: Het beste van twee werelden

Keramisch parket kan ook mooi in de tuin op het terras gelegd worden. Mits goed verwerkt is deze tegel vorstbestendig en verkleurt niet in de zon. De houtstructuur maakt de keramische parkettegels stroever, zodat je bij nat weer niet gemakkelijk uitglijdt. Keramisch parket is verkrijgbaar bij Nibo Stone.

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen