pinterest
De tegeltrends voor 2023

De tegeltrends voor 2023

De interieurtrends gaan sneller dan snel net als de tegeltrends, die een mooie rol kunnen spelen bij het updaten en upgraden van je interieur. Niet alleen gaan we terug in de tijd met retro kleuren en vormen, van klassiek Terrazzo tot de gekste confetti tegels, ook de grafische vormen en patronen uit de jaren 90 zijn terug van weggeweest. Benieuwd naar de tegeltrends van 2023? Hieronder alvast een klein inkijkje van wat er komen gaat. De tegels in dit artikel kan je vinden bij Designtegels.nl

Trend 1: Terrazzo. Een rustige basis of old school?

FotoDe tegeltrends voor 2023

Afgelopen jaar is de Terrazzo trend als een razende op komen zetten en deze tegels hebben ons hart gestolen, dus ook in 2023 ga je ze veelvuldig zien in verschillende ruimtes in huis, zoals de badkamer, keuken of de hal. 

FotoDe tegeltrends voor 2023

Naast de klassieke zwart/ wit variant zet de trend zich voort in bijzondere kleuren en de speelsheid van de korrels. Ook komen er steeds meer bijzondere Terrazzo tegels op de markt, had je al gehoord van ons Terrazzo gemaakt van glasstukjes? Super duurzaam én een extra bijzondere uitstraling!

FotoDe tegeltrends voor 2023

Trend 2: KitKattegels. Perfect te combineren met ronde vormen

Heb jij deze ook al gezien? De nieuwe trend zijn de KitKat tegels. Langwerpige tegeltjes naast elkaar, vooral te zien in het Japandi interieur.

FotoDe tegeltrends voor 2023

Deze tegeltjes zitten meestal op een flexibel matje en zijn daarom bij uitstek geschikt om ronde muren mee te betegelen. De KitKat tegels zijn er in verschillende materialen zoals marmer, keramisch of uit één tegel. Afhankelijk van de ruimte waarin je ze plaatst is er altijd wel eentje die het beste tot zijn recht komt, zowel op de wand als op de vloer.

FotoDe tegeltrends voor 2023

Trend 3: Giga tegels marmer en natuursteen looks

Is je smaak strak en minimalistisch? Dan zijn de grote slabs aka enorme grote tegels je vast al opgevallen. Deze keramische tegels zijn er in formaten van 60x60 tot in 320x320. De standaard prints van steen, marmer, beton en metallook zijn niet meer van echt te onderscheiden en kunnen je badkamer tot een waar pronkstuk maken.

FotoDe tegeltrends voor 2023

In 2023 gaan we nog meer natuurlijke materialen in deze categorie zien. Niet alleen in één kleur maar ook in bijzondere diepe kleuren, tekeningen van edelstenen of met reliëf voor een echte eyecatcher, texturen in combinatie met natuurlijk materialen.

FotoDe tegeltrends voor 2023

Trend 4: Wandtegels met Relief

In behang en verf zien we het al een tijdje, textuur. Dit geeft extra warmte en diepgang aan een muur. Tegels met een reliëf, structuur of zelfs een 3D effect gaan we zeker meer zien in 2023.

FotoDe tegeltrends voor 2023

Een goed voorbeeld is de Stripe tegel die al een tijdje super populair is. Het oogt als allemaal kleine tegeltjes maar eigenlijk is het één grote tegel, waardoor het super makkelijk te plaatsen en schoon te maken is. Ook in de handgemaakte tegels kan je de structuur van het materiaal voelen en zien.  

Trend 5: Duurzaam marmer in grafisch mozaiek

FotoDe tegeltrends voor 2023

Als je aan mozaïek denkt denk je vast niet aan deze variant! Deze kleine stukjes worden namelijk uit marmer op maat gezaagd, in verschillende vormen en samengevoegd op een matje. Zo creëer je de meest hippe, grafische vormen. Eigenlijk is de sky the limit!

De nieuwe trend in marmer mozaïek is de KitKat, maar net zo hip is de bijzondere vorm van de Solare of een grafisch zoals de Diamond. Houd je meer van zachte, rustige vormen en kleuren? Kijk dan eens bij de Marmer Bricks, prachtig in zijn textuur en uitstraling, in bijzondere marmer kleuren.

FotoDe tegeltrends voor 2023

Trend 6: Handgemaakte tegels met een verhaal

Zoek jij een tegel met een verhaal, iets speciaals wat handgemaakt is voor jouw project? Dan is de Elementos collectie iets voor jou. Deze exclusieve tegels, stuk voor stuk met de hand op authentieke manier gemaakt in Spanje. Verschillende varianten in gekleurde klei, zachte tinten of lavasteen, niks is te gek! En omdat alles speciaal voor jou gemaakt wordt is de keuze ook nog groot in vorm en afwerking. Een exclusieve tegel voor een bijzonder project.

FotoDe tegeltrends voor 2023

Trend 7: Felle, zonnige spaanse kleuren in handgemaakte tegeltjes

Felle, zonnige kleuren, durf jij het aan? Wij wel! Een nieuwe reeks aan bijzondere paars, geel en blauw tinten zijn toegevoegd aan de Spaanse collectie van Designtegels. Want hoe meer kleur, hoe meer vreugd! Het motto van 2023. Al deze vrolijke kleurtjes met misschien een retro jasje, voor de echte durfals!

FotoDe tegeltrends voor 2023

Trend 8: Marokkaanse Zelliges, Bejmat en Platta’s

Last but not least: De Marokkaanse tegels. Deze zijn zeker niet “nieuw” in 2023, want ze gaan al een aantal jaren mee. Niet zo gek natuurlijk want deze bijzondere handvorm tegeltjes blijven een echte eyecatcher en zijn niet meer weg te denken uit je keuken of badkamer.

  • FotoDe tegeltrends voor 2023
  • FotoDe tegeltrends voor 2023
  • FotoDe tegeltrends voor 2023
  • FotoDe tegeltrends voor 2023
  • FotoDe tegeltrends voor 2023

Ook met deze tegels wordt geëxperimenteerd, denk aan verschillende vormen zoals de KitKat (op matjes), en komen er ook steeds meer ronde vormen (ook geschikt voor vloer) en wordt het kleurenschema nog uitgebreider. 

Vind je het lastig om te kiezen? Bij Designtegels wordt de tegelcollectie heel het jaar door aangevuld met bijzondere, creatieve, on point vormen, materialen en kleuren.Ga eens langs bij de showroom(s) van Designtegels en bekijk en voel de tegeltjes zelf! Pas dan komen de vormen en texturen in de verschillende tegeltjes tot hun recht. En bovendien kunnen de specialisten daar je dan helpen met je keuze, je plan bereken en je wat samples meegeven om thuis uiteindelijke je keuze te maken. 

Designtegels.nl 

Designtegels

Handgemaakte tegels uit alle windstreken

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen