pinterest
Allura: een designvloer voor het leven

Allura: een designvloer voor het leven

Met de nieuwe vinyltegelcollectie Allura van Forbo steel je de show in iedere ruimte van je huis. Want wat zich ook afspeelt in het leven, een vloer uit de nieuwe Allura collectie is het ideale podium. De nieuwe Allura collectie is er voor iedere situatie en gelegenheid. Met nog meer aandacht voor flexibiliteit, eenvoudige installatie, duurzaamheid en - waar het allemaal mee begint - creatieve vrijheid voor ieder interieur.

FotoAllura: een designvloer voor het leven

Designtrends en innovaties

Combineer flexibiliteit en creativiteit voor oneindig veel mogelijkheden. In de nieuwe Allura collectie vind je de nieuwste designs en sterke, duurzame legmogelijkheden. Laat je inspireren en probeer nieuwe toepassingen uit. Maak plannen en ideeën met een eigen signatuur. Voor de nieuwe collectie is uit verschillende bronnen inspiratie gehaald. Het Nederlandse designteam van Forbo analyseert hiervoor opvallende internationale trends op het gebied van kleuren, materialen en gebruiksbehoeften. Dit maakt het assortiment divers, onderscheidend en toepasbaar voor alle segmenten.

FotoAllura: een designvloer voor het leven

In de nieuwe Allura collectie heeft Forbo verschillende vernieuwingen toegepast, waaronder nieuwe plankformaten die speciaal voor deze collectie zijn ontwikkeld. Daarnaast heeft de collectie een unieke trapeziumvorm, waardoor er meer creativiteit mogelijk is bij het ontwerpen van vloeren. De bijzondere designs worden gecreëerd met behulp van de nieuwste printtechnologieën. Bovendien heeft de collectie een satin embossing, waardoor de vloeren een mattere en natuurlijke uitstraling hebben.

Loslegoplossingen

De nieuwe Allura collectie bevat verder een groot aandeel ‘loslegoplossingen’: lijmvrije vloerbedekkingen die snel en eenvoudig te installeren zijn én tegelijkertijd herbruikbaar en/of recyclebaar zijn. Alle ontwerpen zijn verkrijgbaar als Allura Dryback 0.70 en 0.55 en het grootste deel ook als Allura Flex 1.0. Een ruime selectie designs is ook beschikbaar als Dryback 0.40, Allura Flex 0.55, Allura Click Pro en Allura Puzzle. Zo kun je binnen een en hetzelfde concept kiezen uit verschillende toepassingen, ook passend bij de circulaire eisen van een project.

FotoAllura: een designvloer voor het leven

Duurzaamheid

Forbo werkt voortdurend aan oplossingen voor de toekomst, om samen met de industrie uiteindelijk alle producten zo circulair mogelijk te maken. Met het productontwerp van deze collectie is hier dan ook rekening gehouden met recycling op lange termijn. Forbo werkt al jaren met een recyclingprogramma waarbij overgebleven snijmateriaal van installaties retour wordt genomen. In de fabriek in Coevorden worden deze restproducten weer verwerkt in nieuwe vloeren. Deze mogelijkheid bestaat nu ook voor end-of-life vinyl vloeren.

FotoAllura: een designvloer voor het leven

Wil je kijken hoe deze duurzame vloeren eruit zien in verschillende interieurs? Met de vloerplanner op forbo.com kan je de vloeren bekijken in onder andere woonkamers, slaapkamers en keukens met verschillende stijlen. Of upload gratis je eigen foto!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen