pinterest
Forbo flooring: Duurzame vloeroplossingen voor elke ruimte

Forbo flooring: Duurzame vloeroplossingen voor elke ruimte

Tijd voor een nieuwe én duurzame vloer in huis? Forbo Flooring heeft voor elke ruimte een geschikte vloer, van hal tot zolder. Je vloer is de basis van je interieur en daarom zijn de duurzame vloeroplossingen geïnspireerd door de nieuwste woontrends. Dorothé Kessels, Director Global Design bij Forbo, licht een paar actuele thema’s toe.  

1. Thema: Biophilic Design

De connectie tussen mens en natuur staat centraal in het woonthema 'Biophilic design'. Het draait hierbij om de invloed die de natuur heeft op welzijn en gezondheid en dat wordt vertaald in natuurlijke materialen, veel planten en een gezond binnenklimaat. Een goede keuze voor de vloer in huis is Marmoleum. Dit is de meest duurzame vloer, die bestaat uit 97% natuurlijke grondstoffen en CO2- neutraal geproduceerd wordt en bacteriostatisch is. Deze vloer draagt bij aan een veilig, schoon, verantwoord en hygiënisch binnenklimaat. Marmoleum wordt daarnaast in alle mogelijke kleuren & dessins geleverd, en geldt als een topfavoriet wanneer ontwerpers of architecten zelf hun huis inrichten.

FotoForbo flooring: Duurzame vloeroplossingen voor elke ruimte

Het huis van architect Reimar von Meding met CO2-neutraal Marmoleum

Marmoleum is van nature antibacterieel en schimmelwerend. Dat komt onder andere door de hars die gebruikt wordt bij de productie. Met hars beschermt een boom zich tegen bacteriële binnendringers als hij beschadigd raakt. Een soortgelijk effect heeft hars op een Marmoleum-vloer.

FotoForbo flooring: Duurzame vloeroplossingen voor elke ruimte

Marmoleum Click - Forbo Flooring

2. Thema: Multifunctionele ruimtes

Omdat we meer tijd thuis doorbrengen, worden kamers en ruimtes in huis ingericht voor meerdere functies en dus voor dubbel gebruik. Woonkamers met bureaus, slaapkamers uitgerust met fitnessapparatuur, eetkamers met muren vol wijnopslag of boeken. Ook de keuze van de vloer wordt hierdoor beïnvloed. Heb je een vocht- en krasbestendige vloer nodig? Allura pvc stroken van Forbo Flooring hebben de juiste eigenschappen. 

3. Thema: Duurzaamheid en ecologische materialen

Duurzaamheid is meer dan een trend, het is een lange termijn doel voor een betere toekomst voor ons allemaal. Iedereen kan een steentje bijdragen door zijn huis te verduurzamen. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen en energie-efficiënte producten. En te kiezen voor groene afwerkingen, denk aan non-toxische verf en Ftalaatvrije vloeren, zoals Novilon vtwonen dat bovendien een hoog percentage gerecycled materiaal bevat.

FotoForbo flooring: Duurzame vloeroplossingen voor elke ruimte

vt wonen styling: Marlies Does, Fotografie: Bart Brussee

Wil je kijken hoe deze duurzame vloeren eruit zien in verschillende interieurs? Met de vloerplanner op forbo.com kan je de vloeren bekijken in onder andere woonkamers, slaapkamers en keukens met verschillende stijlen. Of upload gratis je eigen foto!

FotoForbo flooring: Duurzame vloeroplossingen voor elke ruimte

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen