pinterest

Zo kies jij de perfecte vloer

Ben jij verhuisd of zit je midden in een verbouwing? Het kiezen van een nieuwe vloer is één van de belangrijkste keuzes bij het inrichten van je woning. Het bepaalt immers ontzettend de sfeer en het comfort van jouw huis. De keuze is reuze. Bedrijven zoals Isodeco hebben bijvoorbeeld een groot aanbod mooie vloeren en het is logisch dat je daar misschien een beetje door overweldigd raakt. Wij helpen je op weg en leggen je uit waar je op moet letten bij de aanschaf van jouw vloer.

Materiaal en looks

Welk materiaal vind jij mooi en past bij de sfeer die je met jouw woning wilt uitstralen? Een houten vloer is rustiek en past bij een wat meer klassieke inrichting. Een tegelvloer is ideaal voor de badkamer of keuken, omdat dit goed tegen water kan. Tegenwoordig bestaan er ook een heleboel mooie PVC-vloeren. Deze zijn makkelijk aan te leggen en zijn uitstekend in staat om de looks te imiteren van jouw favoriete materiaal (laminaat of marmer bijvoorbeeld).

Onderhoud

Heb je wel of geen zin om veel tijd te besteden aan het onderhoud van jouw vloer? Een mooie lakhouten vloer is prachtig, maar je moet de laklaag eens in de zoveel tijd wel bijwerken en je moet ontzettend uitkijken met het verschuiven van meubels. Bij een tegelvloer moet je erop letten dat je eens in de zoveel tijd de voegen moet reinigen. Als je weinig zin hebt in onderhoud is een PVC-vloer een goede keuze. Deze hoef je alleen te stofzuigen en eens in de zoveel tijd te dweilen.

Duurzaamheid

Je wilt een duurzame vloer. Niet alleen omdat je een steentje wilt bijdragen aan het milieu, maar ook omdat je langere tijd plezier wilt houden van jouw vloer. Als je gaat voor een houten vloer, ga dan voor gerecycled hout of voor hout met een keurmerk dat aangeeft dat er rekening is gehouden met ontbossing. PVC is een duurzame keuze omdat een PVC-vloer makkelijk te verplaatsen is en erg goed bestand tegen krassen en deuken.

Geluid

Geluid is niet voor iedereen een belangrijke factor, maar als je erg prikkelgevoelig bent kan het geen kwaad om even kritisch te kijken naar hoe hard voetstappen op jouw nieuwe vloer klinken. Als je erg gevoelig bent voor het geluid van voetstappen, kun je beter voor een laminaatvloer of PVC-vloer gaan dan voor een tegelvloer. Zeker als iemand hakken draagt, maakt een tegelvloer veel lawaai. Welke vloer heeft jouw voorkeur?

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen