pinterest

Welke vloer past er bij jouw keuken?

Als je een nieuwe keuken gaat uitzoeken, zijn er veel keuzes te maken. Niet alleen de keuken zelf moet gekozen worden, maar om het compleet te maken, wordt er ook vaak een nieuwe vloer gekozen. Een inductie kookplaat consumentenbond kun je daar goed vergelijken en een nieuwe kiezen, maar een nieuwe vloer kiezen kan wat moeilijker zijn, omdat het zo groot en bepalend is voor de keuken. We gaan je helpen!

De nieuwe keuken

Het uitkiezen van een nieuwe keuken is al een grote uitdaging. Vaak weet je vooraf al wel of je een inductie kookplaat 60 cm of 80 cm wilt, wat voor koelkast en oven je nodig hebt en welke stijl keuken je het meeste aanspreekt. Het is dan ook vaak een verlenging van de rest van je interieur. Is je hele interieur een landelijke stijl? Dan past een landelijke keuken het beste bij je. Juist een modern interieur? Dan zal een strak keukenmeubel in een lichte kleurstelling prachtig staan. Naast het uitkiezen van een keuken, is ook de vloer een moeilijke keuze. De vloer is over het algemeen een grote oppervlakte van de keuken en is dus zeer bepalend voor de stijl en sfeer in een ruimte. De soort en kleur moeten dan ook goed passen bij de rest van de stijl van de keuken en het interieur.

Soorten vloeren voor in de keuken?

Er zijn veel verschillende vloeren. Niet elke vloer is geschikt voor een keuken. De vloer in de keuken krijgt namelijk veel te verduren. Laminaatvloeren of houten vloeren kunnen heel mooi staan in een keuken, maar kunnen vaak wat minder hebben. Ze kunnen niet goed tegen water en zullen sneller beschadigen wanneer er bijvoorbeeld servies kapot valt. Een pvc-vloer heeft bijvoorbeeld wel de houtlook, maar kan veel meer verdragen en zal niet snel beschadigen. Ook een tegelvloer of betonvloer is om deze reden een populaire keuze. Een vloersoort die je tegenwoordig steeds meer gekozen ziet worden, is de gietvloer. Ook deze kan zeker tegen een stootje.

Praktisch kiezen

Naast dat je voor een vloer kiest die je zelf mooi vind en goed bij je interieur past, zijn er nog wat andere dingen waar je rekening mee moet houden in de keuken. Zo moet de vloer zeker tegen een stootje kunnen. Ook is het in de keuken wel zo fijn en hygiënisch dat de vloer makkelijk en goed schoon te maken is. Met een tapijt is dit niet te behalen, maar tegels, pvc of een gietvloer zijn hier perfect voor!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen