pinterest
Verschillende soorten raamdecoratie

Verschillende soorten raamdecoratie

Het aanbod van raamdecoratie is enorm groot, hierdoor kan het wat lastiger zijn om de keuze te maken. Aan de andere kant, omdat er zo’n divers aanbod is, kun je je raamdecoratie wel helemaal passend maken bij je huisstijl en interieur. Het is belangrijk dat je wat onderzoek doet over wat voor raamdecoratie je nodig hebt en naar opzoek bent. In deze blog lees je over rolgordijnen en jaloezieën. Bij ilumio vind je nog veel meer informatie, raamdecoratie en antwoord op al je vragen.

Afbeelding

Verschillende rolgordijnen

Rolgordijnen zijn al een lange tijd erg populair. Dat komt omdat ze erg divers zijn en beschikbaar verschillende varianten. Een rolgordijn is beschikbaar in drie verschillende transparanties; verduisterende, lichtdoorlatende en transparante. Verduisterende rolgordijnen komen veel voor bij mensen in slaapkamer. Met de verduisterende stof kun je een ruimte volledig verduisteren en afsluiten van al het licht buiten. Niet alleen hebben verduisterende rolgordijnen invloed op de lichtinval, ook op de akoestiek in huis en hebben ze een isolerende functie. Dit zorgt ervoor er tussen raam en rolgordijn een stilstaan lucht laag wordt gecreëerd die de warmte binnen- of buitenhoudt.

Heb je niet als doel om een ruimte volledig te verduisteren, dan zijn de lichtdoorlatende rolgordijnen de ideale raamdecoratie. Deze stof laat namelijk wel genoeg lichtinval door, maar het niet mogelijk om er doorheen te kijken. Hiermee voorkom je dus dat je privacy eraan ten onder gaat. Als je aan de straatkant woont en mensen kunnen makkelijk bij naar binnen kijken, dan zijn lichtdoorlatende rolgordijnen de juiste keuze. Transparante rolgordijnen zijn echte sfeermakers in huis. Ze hebben een sfeervolle uitstraling en zijn een mooie verrijking van je interieur. Ze zijn niet ideaal voor je privacy omdat je door de stof heen kunt kijken. Ze komen vaak voor bij mensen met een mooi uitzicht naar buiten of uitkijk op de tuin.

Afbeelding

Wat zijn jaloezieën?

Jaloezieën zijn horizontalen lamellen die je kunt kantellen, hierdoor krijg je veel vrijheid om te spelen met je lichtinval en privacy. Ze zijn beschikbaar in drie verschillende materialen. Van aluminium, deze geven een strakke en luxe stijl aan je interieur. Aluminium jaloezieën zijn vochtbestendig en daarom populair in een keuken of badkamer. Pvc jaloezieën hebben de eigenschappen van een aluminium jaloezie, alleen kun je hier een houtnerf aan toevoegen. Dit zorgt ervoor dat ze een echte houtlook krijgen en een mooie natuurlijke sfeer met zich meebrengen. De jaloezieën van hout hebben een klassieke en chique uitstraling. Ze worden gemaakt van lindehout of bamboe wat een prachtig resultaat levert. Met jaloezieën ben je vrij in het bepalen van je privacy en lichtinval. Perfect voor in iedere ruimte!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen