pinterest
RIGO Verffabriek

RIGO Verffabriek

Meer dan alleen een verffabriek

Producten Verkooppunten Brochures Ga naar de website
\
Renovatie van parketvloer

Renovatie van parketvloer

Heb je een oude parketvloer die toe is aan renovatie? RIGO is specialist in het maken van watergedragen lakken, vloerolie en dekkende kleursystemen voor parket en houten meubels. De onzichtbare lak en overlakbare kleurolie van deze verffabriek zijn mooie innovatieve producten, die ervoor zorgen dat de houten elementen de uitstraling behouden van puur hout. Daarnaast zijn de producten ook nog eens uitzonderlijk makkelijk aan te brengen, wat voor de bewoners van een woning in Putten belangrijk was bij de renovatie van een rustiek eiken vloer

Snelle droging

Voor de bewoners was het belangrijk dat bij de renovatie van de massief eiken vloerdelen, ecologisch verantwoorde producten werden gebruikt. Daarnaast was een snelle droging en doorharding van de afwerklaag gewenst, omdat de keuken alleen bereikbaar was via de parketvloer. Vloerenhuis Amsterdam adviseerde de bewoners een olie-afwerking.

Goede keuze

De bewoners waren verrast door het verhaal achter ROYL olie, gemaakt door RIGO Verffabriek uit IJmuiden. Het product is gemaakt uit lijnolie en wordt deels geteeld op braakliggende terreinen in Nederland. Vervolgens wordt het geslagen in de molens op de Zaanse Schans. Ambachtelijk, 100% plantaardig, lokaal geproduceerd en daarmee ecologisch verantwoord.

De ROYL vloerolie is ook nog eens de snelst drogende olie in de markt met een uithardingstijd van 24 uur en heeft maar één behandeling nodig, waardoor de bewoners snel weer van de ruimte gebruik konden maken. Het kan in één keer over de hele vloer worden aangebracht en drooggewreven en is bovendien zuinig in gebruik: 1 liter is voldoende voor 25 à 40 m².

Door middel van de houttinten-kleurenwaaiers is een mooie, passende kleur gevonden. De houttintenwaaier bevat 24 kleuren, die allemaal worden gemaakt uit een basis Clear. De grijstintenwaaier bevat 18 kleuren uit respectievelijk een Basis Clear, White of Black.

Het resultaat

De vloer is in het werk geschuurd en vervolgens afgewerkt met ROYL Oil 2K Mature C09. Met een met ROYL afgewerkte vloer zijn de bewoners jarenlang verzekerd van een mooie kleurvaste vloer en obnderhoud is eenvoudig: dweilen met ROYL Voedende Zeep is voldoende!

Nieuw! 

Speciaal voor de meubelmaker ontwikkelde de verffabriek de ROYL Oil 2K Original Oak C30 #4120 in 0,5 liter op kleur gemaakt. De ready-mixed olie is een perfecte bescherming voor je meubel of aanrechtblad. Het kan in één keer worden aangebracht en drooggewreven, dus je hoeft niet in delen te werken en ook hier volstaat  één behandeling. De olie dringt diep in de poriën van het hout door. Het hout is daardoor langdurig van binnenuit beschermd tegen water en vuil. En nu dus ook verkrijgbaar in je favoriete kleur Original Oak.

Meer informatie: rigoverffabriek.nl 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen