pinterest
5 redenen om jouw huis te zien voorzien van een PU gietvloer

5 redenen om jouw huis te zien voorzien van een PU gietvloer

Gietvloeren zijn heel erg in. Ze geven aan je woning een strakke look en een groot ruimtegevoel. Maar er bestaan diverse soorten gietvloeren. Elk hebben ze hun eigen karakteristieken en voordelen. Laten we in dit artikel even dieper ingaan op de PU gietvloer, de gietvloer prijzen en de gietvloer kleuren. Laat je inspireren!

Waarom kiezen voor een PU gietvloer?

Er zijn heel wat redenen om voor een gietvloer in PU te kiezen. Wij zetten de voornaamste redenen even op een rijtje.

1. Een PU gietvloer is sterk

PU is een elastisch materiaal. Het overbrugt gaatjes en scheuren in de ondergrond, maar de PU vloer zal zelden of nooit scheuren. PU 'werkt' samen met de werking van het gebouw.

2. Gietvloeren zijn naadloos

Een PU vloer wordt gegoten en daardoor is hij naadloos. Het geeft een groot ruimtegevoel aan je kamer.

3. Deze vloeren zijn hygiënisch

Doordat een vloer in PU naadloos is, kunnen zich geen vuil of bacteriën ophopen. De vloer is zeer makkelijk te onderhouden.

4. Het zijn aangename vloeren

Een vloer in PU voelt aangenaam aan. Je kan er perfect met blote voeten op lopen. Kinderen kunnen er op spelen of je kunt lui lekker tv liggen kijken op je vloer in PU.

5. PU gietvloeren zijn perfect te combineren met vloerverwarming

Een vloer in PU is perfect te combineren met vloerverwarming. Dit is helaas niet het geval met een epoxy gietvloer. Epoxy is harder en kan bij combinatie met vloerverwarming gaan scheuren.

Wat zijn de gietvloer prijzen?

Om zomaar even voor een gietvloer prijzen vast te stellen is vrij moeilijk. Wij vonden prijzen tussen 51-65 Euro/m2. De prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld de ondergrond, het aantal m2 of de vorm van de vloer. Zo zal een volledig rechte vloer goedkoper zijn dan een vloer met hoekjes en kantjes. Vraag dus vooral op voorhand prijzen aan de installateur.

Welke gietvloer kleuren kun je zoal kiezen?

Als het op kleuren aankomt, kun je bij een gietvloer alle kleuren kiezen die je maar wenst. PU is een samengesteld materiaal. Verschillende stoffen worden gemengd en daardoor kan om het even welke kleur toegevoegd worden. Bedrijven kiezen bijvoorbeeld de kleur van hun bedrijf. En je kunt zelfs tekeningen, logo's en lijnen in verschillende kleuren in de gietvloer laten aanbrengen.

Laat je vloer gieten door experts

Er zijn een heel aantal zaken waar je moet op letten bij het gieten van een vloer in PU. Zo speelt de ondergrond, de afwerking en ook het gebruik van de vloer een rol voor het kiezen van het juiste materiaal. Laat je goed adviseren en laat dit werk aan vaklui over. Zij weten precies welk type van vloer in PU jij nodig hebt. Je krijgt bovendien scherpe garanties. Enkel zo ben jij zeker dat je vloer nog heel wat jaren zal meegaan!

Afbeelding

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen