pinterest
Zo bespaar je energie met goed geisoleerde vloeren

Zo bespaar je energie met goed geisoleerde vloeren

Iedereen wil het lekker behaaglijk hebben in huis. Maar iedereen wil ook niet te veel betalen voor het verwarmen. Natuurlijk volg je het advies dat luidt: ‘vergelijk energie en betaal niet teveel’, maar het is ook geen verspilde moeite om eens te kijken hoe het zit met het isoleren van je vloeren. We rekenen het even voor. Goed geïsoleerde vloeren kunnen een besparing opleveren van 10 tot 15% op de energierekening. Bovendien is de temperatuur door het hele huis veel gelijkmatiger verdeeld en zorgt het dat het vocht in de kruipruimte niet langer de woning binnenkomt. Zo zit je er voortaan lekker warmpjes bij. 

De investering waard

Goede vloerinstallatie is voor altijd. Dus zolang je in je huis woont en voor iedereen die er na jou gaat wonen. Het is dus een eenmalige investering die zich al binnen 7 tot 10 jaar terugverdiend en het verhoogt de waarde van je koophuis ook nog. Na gas en licht vergelijken is dit de beste beslissing om geld te besparen.

Verbeter de huidige isolatie

In veel woningen van voor 1976 is vrijwel geen vloerisolatie aangebracht bij de bouw. Vanaf dat jaar tot ongeveer 1983 werden veel woningen wel voorzien van vloerisolatie, dus dat is een voordeel. Toch is het goed om daar kritisch naar te kijken. Moderne isolatiematerialen zijn veel beter dan die uit de tachtiger jaren. Ook qua brandveiligheid is de afgelopen decennia grote vooruitgang geboekt. Oude isolatie kan na loop van tijd verweren en slijten door vocht en schimmel waardoor het zijn werk minder goed doet. Na-isoleren is een oplossing om je vloerisolatie weer helemaal up to date te maken. 

Vloerverwarming en vloerisolatie

Je bent geneigd te denken dat je bij vloerverwarming geen vloerisolatie nodig hebt, niets is minder waar. Juist door vloerisolatie aan te brengen als u vloerverwarming heeft kun je veel besparen. Het voorkomt dat de kruipruimte onder je vloer warmte onttrekt aan de ruimte erboven. De besparing die je met vloerisolatie bij vloerverwarming realiseert is zelfs hoger, die kan zelfs oplopen tot wel 20%. 

Met vloerisolatie ben je er nog niet

Vloerisolatie is een prima eerste beslissing om je huis warmer en tegelijkertijd energiezuiniger te maken. Zo kan vocht niet opkruipen en blijft je huis droger en warmer. En hoe zit het met de isolatie van spouwmuren, de schuine daken van de zolder en heb je overal wel dubbele beglazing? Maak eens een rondje door en rond het huis om te kijken waar de isolatie beter kan, of laat een isolatie-expert een analyse voor  je maken. Energie besparen met isolatie heb je zelf in de hand. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen