pinterest
Welke vloer past het best in mijn interieur?

Welke vloer past het best in mijn interieur?

Het enorme aanbod aan vloeren, stelt je vaak voor de moeilijke keuze: welke vloer past nu het best in mijn interieur? Er zijn 1001 mogelijkheden: kies je voor een lichte of donkere vloer, met voeg of niet, welke afmetingen van plank past het best? 

Sortering kiezen


Een eerste keuze die veel mensen moeten maken is of ze gaan voor laminaat of parket? Hoewel deze vloeren uiterlijk op elkaar lijken, zijn ze vrij verschillend. Parket is het natuurlijke voorbeeld voor laminaat- en designvloeren – en bijna net zo veelzijdig. Dat wordt onder andere bereikt met verschillende houtsoorten, formaten, kleuren en sorteringen.

In de natuur zijn geen twee bomen hetzelfde – en zelfs het hout van één boom kan er zeer verschillend uitzien. Dat geldt ook voor parket, zoals de Lindura houten vloer: geen plank is hetzelfde. Elke plank wordt bepaald door structuur, kleurenspel en de oppervlaktebehandeling en -veredeling. Zo ontstaan verschillende vloerbeelden die van doorslaggevende invloed zijn op de algehele indruk van een ruimte. 

Door de verschillende sorteringen zijn er allerlei mogelijkheden om de mooiste basis voor je huis te vinden. Elke sortering heeft karakteristieke eigenschappen: de sortering “harmonisch” onderscheidt zich bijvoorbeeld met een rustig, evenwichtig totaalbeeld, terwijl in de sortering “rustiek” knoesten en scheuren mogen voorkomen, die deels bijgewerkt zijn. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen