pinterest
Vloeren voor de badkamer: nieuws en trends

Vloeren voor de badkamer: nieuws en trends

Vloeren zijn belangrijk voor de sfeer van de badkamer. Het is dan ook lastig kiezen welke kleuren en materialen je voorkeur krijgen. Voor elke smaak en badkamerstijl is er gelukkig een mooie oplossing.

Tegels

Tegels blijven populair, het aanbod is daar dan ook enorm groot. De voordelen van tegels zijn helder: ze zijn enorm praktisch en beschermen de vloer tegen water, zeep en schoonmaakmiddelen. Bovendien zijn ze in veel soorten, maten en kleuren verkrijgbaar, ze zijn doorgaans goedkoper dan alternatieve materialen en toepasbaar op zowel een houten als een betonnen ondergrond. 

Grote tegels met weinig voegen zijn de trend. Deze geven de badkamer een ruimtelijk aanzien. Afwisselende formaten en patronen kunnen natuurlijk bijzondere effecten opleveren. Maar kijk wel uit met een kleine badkamer, daar is afwisseling vaak te veel van het goede en lijkt de ruimte er alleen maar kleiner door. Noemenswaardig op tegelgebied zijn de zogenaamde look-a-likes: keramische tegels die niet van hout of natuursteen zijn te onderscheiden. 

FotoVloeren voor de badkamer: nieuws en trends

vtwonen by Douglas & Jones - Serie Composite  (Fotografie: Sjoerd Eickmans - styling: Kim van Rossenberg)

5 x tips voor tegels in een kleine badkamer

1. Gebruik lichte kleuren

2. Plaats grote tegels voor minder voegen

3. Donkere vloertegels bij een lichte muur geven een ruimtelijk effect

4. Kies voor een vloerverwarming in plaats van een radiator

5. Laat de vloertegels doorlopen in de douche

Vinyl vloeren

Of het nu gaat om planken met houtmotief of tegels met steenlook; luxe vinylvloeren zijn perfect voor de badkamer. Ze zijn functioneel en veelzijdig en hebben soepel verende eigenschappen, zijn hygiënisch en geluiddempend. Door de extra sterke beschermlagen zijn de vloeren stroef en krasvast, bovendien zijn ze eenvoudig ten snel te installeren door het kliksysteem. Ze zijn heel geschikt voor renovaties.

FotoVloeren voor de badkamer: nieuws en trends

Invictus luxe vinylvloer

Laminaat

Een houten vloer is nooit een duurzame oplossing voor een natte ruimte geweest, maar hout is wel een plaatje in de badkamer. De speciale waterdichte laminaat vloeren met houtlook bieden uitkomst en zijn nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Laminaat is gemakkelijk te onderhouden, betaalbaar en sterk. Met het blote oog zijn deze vloeren bijna niet meer van echt te onderscheiden. De kenmerkende nerftekeningen en rijke kleurschakeringen van houten vloeren worden met behulp van reprotechnieken tot in detail nagebootst. Zelfs aan je blote voeten voelt het als een natuurlijk warme houten vloeren.

FotoVloeren voor de badkamer: nieuws en trends

Meister Designvloer gegarandeerd 4 uur bestendigheid tegen water.

Naast de houtsoorten in verschillende authentieke prints, is er ook laminaat in tegeldecor met voelbare voegen en met het uiterlijk van natuursteen. 

Gietvloeren

Een waterdichte gietvloer in de badkamer geeft meer wooncomfort. De vloer is geheel naadloos wat het schoonmaken van de badkamervloer een stuk eenvoudiger maakt. Geen zwaar schoonmaakwerk meer want vieze voegen zijn verleden tijd! Een naadloze gietvloer is niet alleen geschikt voor de badkamer maar kan toegepast worden in elke ruimte van de woning. Voor de badkamer is alleen de polyurethaan vloer geschikt.

De opties qua kleur en uitstraling zijn bovendien legio. Een gietvloer hoeft natuurlijk niet per se de minimalistische uitstraling te hebben van beton. Denk aan ouderwets terrazzo. Dat past perfect in een nostalgische of klassieke badkamer. 

FotoVloeren voor de badkamer: nieuws en trends 

Gietvloer van Motionvloer

Wil je meer informatie over waterdichte en watervaste vloeren voor de badkamer en de mogelijkheden? Vraag hier informatie aan of download brochures.

Foto boven artikel: vtwonen by Douglas & Jones

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen