pinterest
Onderhoudsvrije vloeren met houtlook

Onderhoudsvrije vloeren met houtlook

Een vloer met houtlook, maar makkelijk te onderhouden en met de duurzaamheid van echt parket al dan niet gecombineerd met vloerverwarming? Dat biedt de nieuwe trend in vloeren: de houtlook vloer.  UW vloer zet voor u de verschillende mogelijkheden op een rij.

FotoOnderhoudsvrije vloeren met houtlook   FotoOnderhoudsvrije vloeren met houtlook

Keramisch parket

De tegelvloer met de charme van echt hout wordt steeds vaker toegepast in huis. Ten eerste zijn deze tegels uiterlijk nauwelijks van echt hout te onderscheiden en gecombineerd met vloerverwarming voelt deze vloer zeer aangenaam aan de voeten. Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van deze tegelvloer. Dit omdat deze nauwelijks van houten vloeren te onderscheiden zijn, de tegels kras- en stootbestendig zijn, makkelijk te reinigen zijn én onderhoudsvrij zijn. Het jaarlijks behandelen, schuren en oliën van de vloer behoort tot het verleden. Een houtlook vloer scheelt dus een hoop werk én ergernis. De vloer reinigen? Even stofzuigen en dweilen en het keramisch parket is weer als nieuw. De tegels zijn zelfs geschikt aan de wand en in de vochtigere ruimtes zoals de badkamer.

FotoOnderhoudsvrije vloeren met houtlook   FotoOnderhoudsvrije vloeren met houtlook

Tegels

Er is een uitgebreid assortiment houtlook tegels in talloze maten, structuren en kleurschakeringen. Keramisch parket is voor wat betreft kleur en structuur bijna niet van echt hout te onderscheiden. De tegels zijn vrijwel allemaal gekalibreerd en daardoor met weinig voeg te leggen. Dit komt de echtheid duidelijk ten goede. Want hoe strakker de tegels tegen elkaar aan kunnen worden gelegd, hoe meer het op echt hout lijkt.

 FotoOnderhoudsvrije vloeren met houtlook   FotoOnderhoudsvrije vloeren met houtlook

Kunststof Houtlook

De Livyn vloer is een uiterst slijtvaste kunstofvloer en met zekerheid te zeggen: 100% waterdicht. Uiterst geschikt voor in de badkamer en keuken maar natuurlijk ook voor de rest van het huis. Quick Step speelt heel handig in op de huidige houtlook trend en heeft de Livyn vloer ontworpen in elegant plankenformaat. Hiermee creëer je unieke decors, passende oppervlaktestructuren en innovatieve randafwerking waardoor de houtdessins optimaal tot hun recht komen. Met keuze uit een ruim pallet met 15 designs is het mogelijk om elke houtsoort en –kleur na te bootsen. Livyn heeft naast haar onderhoudsvriendelijkheid nog het bijkomend voordeel dat het geluidsabsorberende eigenschappen bezit. Gecombineerd met de warme sfeer die de vloer uitstraalt is deze houtlook variant een rustgevende, comfortabele vloer

 FotoOnderhoudsvrije vloeren met houtlook    FotoOnderhoudsvrije vloeren met houtlook

Laminaat Houtlook

Droom je al langer van een houten vloer juist in de badkamer? Geen probleem, Quick Step heeft van laminaat een collectie vloeren ontworpen met houtlook. Net als bij de Livyn vloer gaan vocht en deze laminaat vloer prima samen. Tot nu toe was hout geen duurzame keuze voor badkamers - misschien met uitzondering van enkele tropische houtsoorten. De oplossing hiervoor is een laminaatvloer die speciaal ontworpen is voor gebruik in vochtige ruimten (uitgezonderd sauna's, stoombaden, douches enz.). Zo kun je genieten van het warme gevoel van hout onder je voeten, in plaats van het haast klinische uiterlijk van een glanzende vloer. Niet te vergeten dat de houtlook laminaat vloer ook uiterst geschikt is voor de rest van het huis. Wederom zeer vriendelijk in gebruik en onderhoud en met het zelfde effect als een traditionele houten vloer.

FotoOnderhoudsvrije vloeren met houtlook   FotoOnderhoudsvrije vloeren met houtlook

PVC Houtlook

Naast het keramisch parket zijn er de PVC  vloeren met houtlook. Dit is een kunststof vloerbedekking met een uitstraling van een houten vloer. Het is een erg duurzaam product dat zowel in droge als vochtige toestand een stroef karakter toont. PVC vloeren zijn verkrijgbaar in vele soorten, motieven en structuren  met de look van een eikenhouten vloer, de walnoot houten vloer of de trendy bamboo vloer. De kwaliteit is perfect voor woningen en projecten. De voordelen van de PVC houtlook vloeren zijn oneindig. Het is een duurzaam product met hoge slijtvastheid welke zeer geschikt is voor vloerverwarming. Daarnaast is de vloer gemakkelijk in onderhoud en heeft gunstige prijs/kwaliteit verhouding. Het materiaal is dun waardoor geen aanpassingen nodig zijn om het hoogteverschil bij deuren en drempels op te lossen. Bijkomende voordelen zijn dat de vloer geen klossend geluid maakt en dat hij strak tegen de plint of muur gelegd kan worden

Foto artikel: Roberto Cavalli tegels via Kol tegels

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen