pinterest
Trends in vloeren voor dit najaar

Trends in vloeren voor dit najaar

Wat zijn de trends in vloeren voor dit najaar? We zien dat PVC-vloeren terrein winnen en dat komt niet alleen door het ongekende comfort. Ook het eigentijdse design waarmee deze vloeren zich stijlvol een weg banen in ons interieur speelt hier een belangrijke rol. Moduleo, de Belgische specialist in pvc-vloeren zet alvast vier najaarstrends in de spotlight.

TREND 1: blank wood

FotoTrends in vloeren voor dit najaar

Om rust te kunnen vinden in deze drukke gedigitaliseerde wereld, trekken we steeds vaker de natuur in. Of halen we de natuur in huis! Dat vertaalt zich meestal in tijdloze interieurs met een ongekende decoratieve kracht. Lichte tinten – zowel in grovere, massieve blokken als in verfijnde houten latjes – brengen kalmte en verrassen door hun ruime mogelijkheden tot combinatie.

De ‘Naturally Impressive Floors’ van Moduleo lijken als het ware uit de natuur geplukt. Deze vloeren staan stuk voor stuk voor een aparte beleving, waarbij je zelfs de diepte van de groeven, lijnen en knoesten voelt. We geven je een paar voorbeelden die passen in deze trend:

FotoTrends in vloeren voor dit najaar

Naturally Impressive Floor Laurel Oak straalt rust, elegantie en gezelligheid uit - Moduleo

FotoTrends in vloeren voor dit najaar

PVC-vloer Santa Cruz Oak, gebaseerd op metalen en indigo, heeft een meer vintage imago - Moduleo

FotoTrends in vloeren voor dit najaar

Sierre Oak oogt zacht en verfijnd maar laat je voluit het gevoel van een echte plankenvloer ervaren - Moduleo

TREND 2: botanische woonstijl

FotoTrends in vloeren voor dit najaar

De botanische woontrend houdt aan. Ook dit najaar duiken tropische bloemen, planten en dieren enthousiast op in huis, voor een warme, gezellige maar tegelijk ook stoere sfeer. Je eigen ‘urban jungle’ creëren is niet moeilijk: combineer veel groen met natuurlijke materialen zoals hout, rotan, bamboe, glas of aardewerk.

Met de pvc-vloer Shades kleurt Moduleo de tropische trend origineel in en geeft de botanicals-trend meteen een strakker accent, voor een eigentijdse look in tal van interieurs. 

FotoTrends in vloeren voor dit najaar

Shades valt op door zijn effect van gelaserd hout en zijn speels maar uitgebalanceerd lijnenspel - Moduleo

TREND 3: palazzo

FotoTrends in vloeren voor dit najaar

Rijke materialen, intense kleuren, luxueuze stoffen, subtiele details… De Italiaanse palazzo-sfeer vlijt zich met veel gemak in onze interieurs. In alle stijl en elegantie meet je je leefruimte zo de allures van een authentiek palazzo aan. Daarbij trekken originele vloeren royaal de aandacht met hun majestueuze uitstraling.

Voor het expressieve dessin Bohemian liet Moduleo zich inspireren door het klassieke legpatroon van de Hongaarse punt – waarbij de planken in een hoek van 45 of 60 graden tegen elkaar liggen – en het oude zigzag-patroon Chevron.

FotoTrends in vloeren voor dit najaar

Door de strakheid van de tekening van de Hongaarse Punt, past de Bohemian vloer zowel in een klassiek als eigentijds interieur - Moduleo

Elke verpakking telt acht unieke XL-planken, 150 bij 250 cm, links en rechts, met op de achterkant een pijl die de legrichting aangeeft. Begin en einde van het dessin vallen altijd mooi samen, zodat je zeker bent van een luxueuze look en afwerking.

TREND 4: stone age

FotoTrends in vloeren voor dit najaar

Niet alleen met houtmotieven maar ook met steenstructuren maken we steeds vaker een trendstatement in huis: marmer, graniet, leisteen of zelfs het gespikkelde terrazzo dat aan een sterke comeback bezig is. In deze digitale tijden, waar veranderingen elkaar in een snel tempo opvolgen, zoeken we een houvast bij eeuwenoude natuurmaterialen die de tand des tijds moeiteloos hebben doorstaan.

PVC vloer Mustang Slate brengt natuurlijke schoonheid en duurzame hardheid samen. Voor dit ontwerp greep Moduleo terug naar de klassieke, natuurlijke vloer. Daarbij werd de robuuste ruwheid van steen gecombineerd met een visueel textuurspel. Het resultaat is een luxueuze uitstraling, een moderne look en een heel natuurlijke indruk.

FotoTrends in vloeren voor dit najaar

De talloze kleurschakeringen en voelbare structuren van Mustang Slate laten de precisie zien waarmee deze delicate leisteen is vervaardigd - Moduleo

In de XL-versie (tegels van 44 bij 86 cm) oogt Mustang Slate nog indrukwekkender.

Meer PVC-vloeren bekijken? Klik dan hier of vraag vrijblijvend een brochure aan.

Foto's: Moduleo

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen