pinterest
Top 5 vloerentrends van 2019

Top 5 vloerentrends van 2019

Is je vloer oud en versleten of heb je gewoon behoefte aan een nieuwe look in je huis? Een nieuwe vloer brengt veel keuzes met zich mee. Ga je voor hout, steen of PVC? In welke stijl laat je je vloer leggen? Welke kleur kies je voor de vloer? Al deze keuzes zijn afhankelijk van je smaak en je budget. Om je op weg te helpen hebben wij hieronder de top 5 vloerentrends van 2019 op een rijtje gezet.

Industriële look

Steeds meer mensen kiezen voor een industriële look in hun interieur. Donkere kleuren op de muur of meubels, veel metaal in de accessoires en bakstenen op de muren. Met deze look in je huis kies je waarschijnlijk niet snel voor een houten vloer of laminaat. Gelukkig zijn er nog veel meer opties voor een vloer. Kies bijvoorbeeld voor een mooie donkere stenen vloer met grote tegels voor een luxueuze en moderne uitstraling. Valt een stenen vloer buiten je budget? PVC is een goedkopere optie en komt ook in veel verschillende kleuren. Het voordeel van PVC is dat je het in veel verschillende stijlen kunt leggen. Kies bijvoorbeeld uit tegels, een vissengraat stijl of leg het PVC als een houten vloer.

Visgraat vloer

Vroeger was de mooie uitstraling van de visgraatvloer alleen terug te vinden in kastelen en bij de allerrijksten. Tegenwoordig is het een trend die je steeds meer tegenkomt. De vissengraat vloer is gemaakt van hout, waardoor de prijs wat hoger uitvalt. Verzeker de vloer daarom om te vermijden dat je dure reparaties moet betalen als er een ongelukje gebeurt. Met een opstalverzekering dek je jezelf tegen de meeste reparatiekosten. Maar let op, dit is alleen het geval als de vloer vast zit aan de woning. Verder verzeker je hiermee niet alleen je vloer, maar je gehele huis tegen schade.

Duurzame vloer

Duurzaamheid is een belangrijke trend die je overal tegenkomt. Ook een vloer kun je duurzaam maken. De duurzaamheid van een vloer hangt af van de levensduur en het materiaal. Hoe langer de vloer meegaat, hoe duurzamer deze is. Ook is het belangrijk dat het materiaal recyclebaar is. Wil je nog meer duurzaamheid in je huis? Leg dan meteen vloerverwarming aan.

Palazzo vloer

Een trend die steeds meer verschijnt is de Italiaanse palazzo stijl. Het gebruik van intense kleuren, luxueuze materialen en stoffen en subtiele details. Een echte palazzo vloer trekt meteen de aandacht door de indrukwekkende uitstraling die de vloer geeft. De planken van een palazzo vloer liggen in een zigzag patroon en met een hoek van 45 tot 60 graden tegen elkaar aan. Het begin en einde van het dessin liggen altijd mooi bij elkaar. Je bent daarom gegarandeerd van een prachtige, majestueuze vloer.

Eigen ontwerp

Wil je echt iets unieks? Ontwerp dan gewoon zelf je vloer. Dit doe je makkelijk met PVC, wat je in alle vormen kunt laten maken. Kies voor een tegelpatroon of gebruik verschillende kleuren. Door zelf een vloer te ontwerpen pas je deze volledig aan je eigen smaak aan.

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen