pinterest
TONZON vloerisolatie - Passieve vloerverwarming

TONZON vloerisolatie - Passieve vloerverwarming

Bent u op zoek naar vloerisolatie, welke ook de vloer heerlijk verwarmt? Het vloerisolatie-systeem van TONZON zorgt ervoor dat grondvloeren nog warmer worden dan de luchtlaag er boven. Het bijzondere daarbij is dat hiervoor geen kunstmatige warmte wordt toegevoerd in de vorm van bijvoorbeeld warmwater of elektriciteit. De vloer wordt geïsoleerd met thermoskussens.

De werkzaamheid van het principe wordt aangetoond door slechts een deel van een vloer te behandelen. Het behandelde deel blijkt altijd warmer dan niet behandelde delen, ook als de kachel niet aanstaat. Gaat de kachel aan, dan wordt het behandelde deel sneller warm, bereikt een hogere temperatuur, koelt langzamer af maar wordt daarbij niet zo koud als niet behandelde delen.

Energiebesparend isolatiesysteem

Het Tonzon isolatie-systeem kan zonder hakken of breken worden toegepast bij houten en stenen vloeren en bij ieder type vloerbedekking. De vloerisolatie wordt onder tegen de vloer aangebracht vanuit de kruipruimte. Deze Nederlandse uitvinding kan over de gehele wereld worden toegepast. Het biedt naast een veel aangenamer wooncomfort ook een zeer forse energiebesparing. Omdat de vloer altijd en zoveel warmer is, daalt de behoefte aan aanvullende warmte. Dit wordt merkbaar in een verkorting van het stookseizoen en een verkorting van de dagelijkse stooktijd. De klokthermostaat kan ’s ochtends later worden ingeschakeld omdat de woning nu sneller op temperatuur is. ’s Avonds kan de kachel eerder worden teruggezet omdat de warmte veel langer blijft hangen. Zowel de dag- nacht- als de avondtemperatuur kunnen een graadje lager worden ingesteld zonder comfortverlies. De besparing kan daardoor oplopen tot wel 30% en meer. Een en ander is afhankelijk van het type woning en de klimaatzone. Ook de gezondheid van het binnenklimaat verbeterd aanzienlijk. Dat is te danken aan het feit dat niet alleen de vloer maar ook de randen van de vloer warmer worden. Huisstofmijten krijgen het daardoor veel moeilijker de droge winter periode te overleven, waardoor de allergeenconcentratie in de vloerbedekking significant lager wordt.

Deze vorm van passieve vloerverwarming kost dus geen energie, maar bespaart energie. Wetenschappers, bouwkundigen en energiespecialisten staan vaak voor een raadsel hoe TONZON op een passieve manier de vloer nog warmer krijgt dan de luchtlaag er boven.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen