pinterest
Tips om geld te besparen voor de vloer van je dromen

Tips om geld te besparen voor de vloer van je dromen

Iedereen kent het probleem wel: je hebt iets gezien wat je heel erg graag wilt hebben, maar hebt er simpelweg het geld niet voor. Stel je voor dat je bij ons de vloer van je dromen hebt gezien, dan kun je waarschijnlijk niet rusten totdat deze vloer daadwerkelijk in je woonkamer ligt. Daarom zul je hiervoor moeten sparen. Dat is vaak niet eenvoudig, maar toch zijn er in het dagelijks leven een aantal handige tips die op korte termijn al veel geld kunnen opleveren. Sparen doe je in de laatste plaats namelijk door te besparen.

Kijk eens kritisch naar je vast lasten

In Nederland heeft een gemiddeld gezin ongeveer 10 abonnementen. Dit zijn abonnementen waar je maandelijks geld voor moet betalen. We kijken echter nog te weinig naar de noodzaak van deze afzonderlijke abonnementen en de goedkopere alternatieven. Neem bijvoorbeeld het contract dat je hebt afgesloten met je internetprovider. Het loont absoluut de moeite om regelmatig van provider te wisselen. Maak hierbij gebruik van gunstige tarieven voor nieuwe klanten en scherpere prijzen het hele jaar door. Op deze manier kan dit op jaarbasis tientallen euro's schelen. Internet providers vergelijken kan eenvoudig online.

Onderzoek alternatieven voor energiekosten

De energiekosten zijn over het algemeen een belangrijk onderdeel van de maandelijks terugkerende vaste lasten. Op dit vlak is er tegenwoordig hevige concurrentie en je wordt iedere jaar overstelpt met informatie over welkomstbonussen en overstapvoordelen. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat je jaarlijks honderden euro's kunt besparen door jaarlijks over te stappen naar een andere energieleverancier en de premie daadwerkelijk af te stemmen op jouw verwachte gebruik. Het vergelijken kost soms even tijd, maar kan veel opleveren. Maak ook hier gebruik van de vele beschikbare vergelijkingssites.

Boodschappen als bron van inkomsten

Het meest eenvoudig kun je mogelijk nog wel geld besparen door wat extra aandacht te besteden aan de boodschappen. Er zijn namelijk nogal wat prijsverschillen tussen de verschillende supermarkten. Doe sowieso eens per week boodschappen voor de gehele week en bepaal in welke winkels actie-artikelen verkrijgbaar zijn die je daadwerkelijk nodig hebt. Wees kritisch op hetgeen je consumeert en laat je niet verleiden door schreeuwerige folder die aansporen tot overconsumptie. Op een gegeven moment wordt een sport om de wekelijkse boodschappen op een zo voordelig mogelijke wijze te doen.

Wees verstandig met je spaargeld

Zet iedere maand een vast bedrag van je inkomen direct aan de kant. Spreek ook duidelijk af dat je hier absoluut niet aan mag komen. De spaarrentes zijn tegenwoordig zo laag dat het ook een goed idee is om je eens te verdiepen in beleggen. De manier om een interessant rendement te halen en sneller je doel te kunnen bereiken. Daarnaast hebben de verschillende banken interessante spaarfeatures in hun internetbankieren gebouwd. Deze ondersteunen je bij het behalen van je spaardoelen, geven je inzicht in je maandelijkse uitgaven en geven je tip over eenvoudige manieren om geld aan de kant te kunnen zetten.

En dan eindelijk een nieuwe vloer

Door slim om te gaan met je geld, hoef je niet eens lang te sparen voor die nieuwe vloer. Binnen een mum van tijd heb je alles bij elkaar voor je droomvloer. Denk goed na over goede isolatie en een eventuele vloerverwarming.

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen