pinterest
Tips bij het kopen van een nieuwe vloer

Tips bij het kopen van een nieuwe vloer

Het uitkiezen van een vloer is niet gemakkelijk. Het aanbod is groot en de keuze is reuze. Kies je voor een PVC vloer, laminaatvloer, tegelvloer of misschien wel een marmoleum vloer? Waar je voorkeur ook naar uitgaat, het is belangrijk dat je vooraf rekening houdt met een aantal zaken. Zo laat je niets aan het toeval over en voorkom je dat je een miskoop begaat. Wij helpen je een eindje op weg door een aantal handige tips te delen. Lees je verder?

Tip 1: Let op de indeling van jouw woning

De trend op het gebied van vloeren is groot, groter, grootst. Dus lange planken en grote tegels. Grote planken vergroten de ruimte, terwijl grote tegels ervoor zorgen dat je minder voegen ziet. Dat versterkt ook direct het industriële effect. Wil je een vloer leggen in een normale tot grote ruimte? Kies dan voor een extra brede vloer. Een mooi voorbeeld is een Floer Landhuis laminaatvloer. Deze vloeren hebben een doorlopend patroon. Hierdoor zorg jij ervoor dat het niet te druk wordt in jouw woning. 

Tip 2: Hoe ga jij jouw vloer gebruiken?

Als je een vloer uitkiest, moet je naast het estistische ook rekening houden met de toepassing waarvoor de vloer gebruikt wordt. Wat verwacht je van de vloer en waar wordt deze voor gebruikt? Heb je bijvoorbeeld een huishouden met dieren of kinderen? In welke ruimte komt de vloer te liggen? Zo moet de vloer in de keuken wel tegen een stootje kunnen. In de woonkamer is het ook prettig als de vloer warm, stil en comfortabel is. Met kleine kinderen in huis moet de vloer bestand zijn tegen een vlekje. Een PVC vloer is slijtvast en ook nog goed bestand tegen vocht. Dat maakt deze vloer bij uitstek geschikt voor als je kinderen hebt. 

Tip 3: Let op de lichtinval in je woning

Lichtinval geeft jouw woning een extra belevenis. Zo kan het je woning breder of juist dieper laten lijken. Kies je voor een visgraatvloer of een walvisgraat vloer? Zorg er dan wel voor dat de punt van de vloer richting het licht wijst. Hierdoor accentueer je de ruimte in zijn vorm. Daarnaast zorgt de lichtinval ervoor dat de kleur van de vloer wordt benadrukt. Succes!

 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen